Rapport från landskamperna

2020.09.11, kl 12:00
Verksamheten är igång som vanligt igen på Karlberg efter landslagsuppehållet då åtta AIK-spelare representerade sina hemländer. För Eric Kahl och Robin Tihi var det historiska debuter.

Annons:

Det svenska herrlandslaget spelade två matcher i Uefa Nations League och Sebastian Larsson samt Mikael Lustig var uttagna av förbundskaptenen Janne Andersson. Den 5 september 2020 tog Sverige emot Frankrike (0–1) på Friends Arena i Solna och både Sebastian Larsson samt Mikael Lustig var uttagna i startelvan. Lustig spelade hela matchen medan Larsson bar lagkaptensbindeln och ersattes av Dejan Kulusevski i den 70:e matchminuten. I hemmamötet med Portugal (0–2) på Friends Arena den 8 september 2020 satt båda AIK-spelarna på bänken hela matchen. Sebastian Larsson har spelat 119 A-landskamper och Mikael Lustig har spelat 83 A-landskamper.

Det isländska herrlandslaget spelade två matcher i Uefa Nations League och Kolbeinn Sigþórsson var uttagen av förbundskaptenen Erik Hamrén. Island mötte England (0–1) hemma på Laugardalsvöllur i Reykjavik den 5 september 2020 och Kolbeinn Sigþórsson var uttagen i startelvan, men skadade sig på uppvärmningen och fick utgå. Skadan gjorde att han även missade mötet med Belgien (1–5) på King Baudouin Stadium i Bryssel den 8 september 2020. Kolbeinn Sigþórsson har spelat 57 A-landskamper.

Det estländska herrlandslaget spelade två matcher i Uefa Nations League och Karol Mets var uttagen av förbundskaptenen Karel Voolaid. Estland mötte Georgien (0–1) hemma på Lilleküla Stadium i Tallinn den 5 september 2020 och Armenien (0–2) borta på Republican Stadium after Vazgen Sargsyan i Yerevan den 8 september 2020 och Karol Mets spelade 90 minuter i båda matcherna. Karol Mets har spelat 63 A-landskamper.

Det svenska U21-landslaget spelade två matcher i EM-kvalet och Eric Kahl samt Bilal Hussein var uttagna av förbundskaptenen Roland Nilsson. Sverige mötte Island (0–1) på Víkingsvöllur i Reykjavik den 4 september 2020 och Italien (3–0) på Guldfågeln Arena i Kalmar den 8 september 2020. Eric Kahl spelade spelade 90 minuter i båda matcherna medan Bilal Hussein satt på bänken i båda matcherna. Bilal Hussein har spelat sju U21-landskamper och Eric Kahl har spelat två U21-landskamper.

Det finländska U21-landslaget spelade två matcher i EM-kvalet och Saku Ylätupa samt Robin Tihi var uttagna av förbundskaptenen Juha Malinen. Finland mötte Rumänien (1–3) på Veritas Stadion i Åbo den 4 september 2020 och Ukraina (0–2) på Olympiastadion i Helsingfors den 8 september 2020. Robin Tihi spelade hela matchen mot Rumänien och Saku Ylätupa ersatte Benjamin Källman i den 81:a matchminuten. Mot Ukraina startade båda AIK-spelarna och Ylätupa byttes ut i den 47:e matchminuten medan Tihi byttes ut i den 68:e matchminuten. Saku Ylätupa har spelat 15 U21-landskamper och Robin Tihi har spelat två U21-landskamper.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll