Redovisningsekonom till AIK Fotboll

2020.11.19, kl 10:44
AIK Fotboll söker en redovisningsekonom som bland annat ska arbeta med bolagets redovisningsprocesser, bokslut och rapportering. Intresserad av tjänsten? Sök den då via AIK Fotbolls samarbetspartner Meritmind.

Har du en bakgrund inom redovisning, tycker om att arbeta i en dynamisk organisation och vill ingå i ett sammansvetsat team? Tycker du dessutom att det är viktigt att dela organisationens värderingar och känna extra för verksamheten du arbetar för? Då kan detta vara helt rätt för dig! AIK Fotboll söker en redovisningsekonom som ska arbeta med bolagets redovisningsprocesser, bokslut och rapportering. Vidare kommer redovisningsekonomen vara delaktig i frågor kring matchavräkningar, momsredovisning och periodiseringar. För att passa i rollen krävs det att du är kommunikativ och kan vara en positiv kravställare till kollegor inom organisationen. Du kommer att ingå i ett team om fyra kollegor och rapportera direkt till CFO. Du kommer arbeta på AIK Fotbolls sportkontor, en utspark från Friends Arena.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsekonom
* Löpande bokföring och månadsbokslut.
* Bokföring och avstämning av match- och årskortsavräkningar.
* Registrering och granskning av leverantörsfakturor.
* Avstämning av balansposter.
* Periodisering av intäkter och kostnader.
* Avstämning av skatter, moms och sociala avgifter.
* Momsdeklarationer.
* Betalning av leverantörsfakturor, skatter och moms.
* Underhåll av anläggningsregister.
* Dokumentation och biträde i samband med kvartals- och årsbokslut.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har cirka 5-10 års erfarenhet av att ha arbetat inom hela redovisningskedjan, från ax till limpa. Du är trygg i att hantera bokslut och bokföring självständigt och har tidigare arbetat mot deadlines. Vi ser det som fördelaktigt, men inget krav, att du har en yrkesutbildning inom ekonomi/redovisning. Du har hanterat frågor kring momsredovisning och även varit involverad i skattefrågor. Du är en god användare av Excel och har du tidigare arbetat i samma system som AIK Fotboll använder, Dynamics 365 Business Central, ser vi det som en bonus. Slutligen behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska, i tal samt skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som redovisningsekonom är du en person som lägger stor vikt vid att vara tydlig och kommunikativ mot din omgivning. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla både dina egna slutsatser, men också att fånga upp andras tankar och idéer kring olika beslut. Vidare så trivs du i en roll där du får arbeta mycket “hands-on” och tycker om att lägga upp din egen planering. Du har ett nyfiket angreppssätt och strävar alltid efter att få ett helhetsperspektiv kring olika problem eller lösningar. Dessutom uppfattas du som en driven team player som trivs i ett inkluderande arbetsklimat med en unik arbetskultur. Slutligen ser vi det som mycket fördelaktigt om du har ett stort sportintresse och sporras av att arbeta och bidra i Sveriges ledande idrottsklubb.

Detta erbjuds du i rollen som redovisningsekonom hos AIK Fotboll
* Att bli del av en organisation med en inkluderande företagskultur och en positiv vinnarmentalitet.
* Att få självständigt hantera bokföring och bokslut.
* Att verka i ett väl fungerade team internt, både på ekonomi men även inom övriga administrativa funktioner.
* Att få vara en del i vårt herr-, dam- och våra ungdomslags framgångar.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar AIK Fotboll med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers på 08 – 128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på Meritminds hemsida. Ansök till tjänsten via denna länk.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll