Säsongen 2019 igång på allvar

2019.01.11, kl 09:12
Torsdagen den 10 januari 2019 inleddes AIK:s fotbollssäsong på allvar då den Allmänna premiärträningen genomfördes på Skytteholms IP i Solna inför ca 2 000 fotbollstörstande AIK-supportrar.

Temperaturen visade på -2 °C i Solna, men vindavkylningen gjorde att det kändes som -6 °C. Kl 17:15 klev både herr- och damlaget ut på planen med lagkaptenerna Henok Goitom och Matilda Rosqvist i första ledet och de hyllades ovationsartat av publiken på plats innan AIK FF:s ordförande Eric Ljunggren hälsade besökarna välkomna. Efter en spelarpresentation startade de båda trupperna sina träningspass med att värma upp ett par varv runt planen medan publiken applåderade dem. Efter uppvärmningsvarven inleddes träningen med herrlaget på den vänstra planhalvan under ledning av chefstränaren Rikard Norling och damlaget på den högra planhalvan under ledning av den nya tränarduon Robert Lison Svanström och Caroline Sjöblom.

Spelarna Robin Jansson och Oscar Linnér saknades denna kväll då de är på januariturnén i Qatar med det svenska A-landslaget. Skadade Jesper Nyholm var inte med i själva träningen, men var på plats under spelarpresentationen. Robert Lundström som missade större delen av 2018 p g a en korsbandsskada var tillbaka i den gemensamma träningen igen. Från damlaget saknades Nicole Odelberg Modin. Rubi Reid Jansson och Elsa Törnblom var med på spelarpresentationen, men inte i träningen. Båda lagen hade även ett par spelare från juniorlagen på plats.

Den Allmänna premiärträningen sändes live på FollowUs AIK och kan även ses i efterhand.

Efter en timme klev herrlaget av planen medan damlaget körde ytterligare en kvart när AIK Fotboll årgång 2019 drogs igång på allvar.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll