Slutspel för F17

2019.10.05, kl 07:27
AIK Fotbolls F17-lag inleder idag lördag den 5 oktober SM-slutspelet. Motståndet i åttondelen står IK Uppsala Fotboll för.
Laget slutade på en andra plats i årets seriespel med 34 inspelade poäng. Man hade 11 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster samt en målskillnad på +35.
Vi har inför slutspelet fått intervjua lagets tränare Faniel Zerai.
Äntligen dags för slutspel, hur känns det?
– Vi har haft ett tydligt resultatmål för säsongen, att oss till detta slutspel och det känns väldigt bra att vi som lag har lyckats ta oss dit. Att få möjlighet att mäta sig med de bästa lagen runt om i landet är en spännande och utvecklande utmaning för spelarna. Likt vi gjort under hela säsongen så fortsätter vi fokuserar på en match i taget och så får vi se hur långt det tar oss.
Hur är formen inför matchen?
– Spelarna är bra tränade och gjort flera bra prestationer under en längre tid. Det viktiga för oss tränare är att fortsatt ge spelarna de bästa förutsättningarna och göra de väl förberedda inför vår nästa match så att de kan fortsätta göra bra prestationer på plan.
Ni kommer att möta ett starkt Uppsala, hur kommer ni spela?
– Vi vet att de kommer stärkt efter att ha gått igenom sin serie obesegrade och med 100 gjorda mål, så det gäller att vi är slipade defensivt. Samtidigt ska vi försöka nyttja våra styrkor offensivt där vi använder mycket rörelse och stort mod för att försöka hota de i sista tredjedelen. Det blir en tuff match som vi ödmjukt tar oss an.
Vi önskar laget lycka till under dagens match!
Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll