Spelare mellan AIK och Vasalunds IF

2018.07.14, kl 11:01
Det svenska transferfönstret öppnar söndagen den 15 juli 2018 och det innebär att vissa spelarjusteringar kommer att göras mellan AIK och samarbetsklubben Vasalunds IF.

De sedan februari 2018 permanent utlånade spelarna Daniel Mushitu och Adam Ben Lamin kommer att göra en formell tillbakagång till AIK. Det innebär att de är uttagningsbara i AIK från och med söndag. Daniel och Adam kommer inte att stå på lånelista till Vasalund då det skulle begränsa möjligheten att addera dem till AIK:s trupp vid ett avancemang till kvalomgång 2 i Uefa Europa League. Daniel Mushitu kommer i första hand att konkurrera i wingbackposition och Adam Ben Lamin i mittbacksposition, båda spelarna tränar från och med idag lördag fullt ut med AIK:s A-trupp.

18-årige Daniel Mushitu, född den 22 februari 2000 i Kolwezi i södra delen av Demokratiska republiken Kongo, började spela fotboll i moderklubben Ludvika FK. Hans karriär fortsatte sedan via Nyhammars IF, Skiljebo SK, Syrianska IF Kerburan och Västerås IK innan han i juli 2016 värvades av AIK. Under det första halvåret i AIK blev det sju matcher och tre mål i U17 Allsvenskan Norra samt två matcher i U19 Allsvenskan Norra.

Tävlingsdebuten för AIK skedde i hemmamatchen mot Dalkurd FF (0–0) i Svenska cupens gruppspel den 5 mars 2017 då han byttes in i den 77:e minuten. Den 24 mars 2017 meddelade AIK Fotboll i ett pressmeddelande att man kommit överens med Daniel Mushitu om ett fyraårsavtal med AIK:s A-trupp. I februari 2018 lånades Daniel ut till samarbetsklubben Vasalunds IF, nuvarande serieledare i Division 2 Norra Svealand, där han spelat sex seriematcher. Han kommer i AIK att spela i tröja nummer 17.

17-årige Adam Ben Lamin, född den 2 juni 2001, har spelat med AIK:s U19- och U17-lag de senaste säsongerna samt träningsmatchen mot IK Frej Täby (1–0) med A-laget från start den 20 januari 2018 innan han i februari lånades ut till Vasalunds IF där han spelat åtta seriematcher, varav fem från start. Adam kommer i AIK att spela i tröja nummer 32.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll