Stipe Vrdoljak ansluter till AIK Fotboll

AIK Fotboll är överens med NK Novigrad i Kroatien om villkoren för ett låneavtal med en köpoption gällande Stipe Vrdoljak.
2017.02.08, kl 15:01

– Vi har sökt efter en naturlig vänsterspelare med en stor arbetskapacitet och god spelförståelse. Scoutingarbetet är gjort, nu återstår anpassningen och utvecklingen som ska ge oss den skarpa konkurrenssituation som vi önskar på positionen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

23-årige kroaten Stipe Vrdoljak, född den 2 augusti 1993 i Osijek, ansluter till AIK och Sverige direkt efter det pågående träningslägret i Dubai. Vrdoljak inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben NK Osijek där han efter spel i ungdoms- och juniorlagen inför säsongen 2012/13 lämnade klubben för fortsatt spel i NK Novigrad i landsdelen Istrien i den västra delen av Kroatien. Efter två och en halv säsong värvades han av italienska Pescara som då spelade i Serie B där han skadade knäet vilket spolierade stora delar av säsongen.

Efter nio månader i Italien värvades han i mars 2016 av HNK Hajduk Split och i augusti samma år återvände han till NK Novigrad. Stipe Vrdoljaks naturliga position är som en wingback på vänsterkanten. Lånet gäller till och med den 31 juli 2017 och avtalet mellan parterna innehåller en köpoptionen.

Vi hälsar Stipe Vrdoljak varmt välkommen till Allmänna Idrottsklubben.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019