Supporterinformation: AIK – BK Häcken (herr)

2021.08.21, kl 16:00
Söndagen den 22 augusti 2021 tar AIK emot BK Häcken hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 16 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 17:30.
AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna tillbaka till våra läktare. Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – BK Häcken. Allsvenskan 2021, omgång 16.

När?

Söndagen den 22 augusti. Avspark sker kl 17:30.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • AIK Fotboll kommer att kunna släppa in och välkomna ca 15 000 åskådare till matchen. Vid lunchtid under lördagen hade ca 11 500 personer säkrat sin plats, så vi rekommenderar att du löser förköpsbiljett i god tid för att vara garanterad plats.
 • Observera att även du som är årskortsinnehavare måste boka upp din plats i förväg. Här läser du mer om hur du går till väga.
 • Om du inte har Årskort-21 köper du din biljett via den här länken. Reducerat pris gäller för barn upp till 16 år samt pensionärer.
 • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som är öppen från kl 15:30 under matchdagen.
 • Barn små nog att bäras i bärsele får följa med in utan biljett. Utöver dem behöver alla en biljett, oavsett ålder.
 • Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
 • Det är ej tillåtet att ha med stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.

Hur tar jag mig till Friends Arena?

 • Rekommenderad färdväg, kollektivtrafik: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Parkering finns i Westfield Mall of Scandinavia. Mer information hittar du här.
 • Färdtjänst: För färdtjänst sker avstigning inför match och påstigning efter match vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.

Hur tar jag mig till min entré?

Entré A: via Evenemangsgatan – Södra trappan
Entré B: via Evenemangsgatan – Södra trappan

Entré D: via Evenemangsgatan – Västra trappan
Entré D: via Evenemangsgatan – Västra trappan

Entré E: via Råsta Strandväg/Evenemangsgatan – Norra trappan
Entré Ex: via Råsta Strandväg/Evenemangsgatan – Norra trappan
Entré F: via Råsta Strandväg/Evenemangsgatan – Norra trappan
Entré Fx: via Råsta Strandväg/Evenemangsgatan – Norra trappan

Entré G: via Signalbron/Råsta Standväg – Östra trappan
Entré H: via Signalbron/Råsta Standväg – Östra trappan
Entré K: via Signalbron/Råsta Standväg – Östra trappan

Vad gäller inne på arenan?

 • Platser: Det är okej att sitta ihop inom sällskap av upp till åtta personer även fast man då sitter på en annan stol än den som biljetten hänvisar till. Det är dock viktigt att hålla avstånd till andra sittande sällskap/personer, minst två stolar. Tänk då även på raderna bakom och framför. Generella tanken är ”sprid ut er så mycket som möjligt”.
 • Rullstol: De rullstolsplatser som finns tillgängliga är alla på den rullstolsramp som tillhör den östra läktaren. De årskortsinnehavare som har det behovet kan ta en sådan plats, då ingår det en ledsagare.
 • Rökrutor: Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.
 • Tider: Entréerna öppnar kl 16:15 (d v s 75 minuter innan avspark), kom i tid för att undvika trängsel.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Något mer man bör tänka på inne på arenan?

Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.

Var vänlig håll avstånd på minst en meter när du köar.

Finns möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Carlsberg Bar är öppet från två timmar innan avspark fram till matchstart. Övriga barer inne på arenan är stängda.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarzon. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 14:00 och har öppet till en timme efter matchens slut (ca kl 20:30). Tänk på att restriktioner och distansering även gäller inne i butiken.

Notera att öppnandet av butiken sker gradvis. Därför kommer utbudet i det här första skedet att vara något begränsat jämfört med det du hittar på AIKshop.se. Läs mer om öppnandet av butiken här (samma princip som vid Varbergsmatchen gäller även mot Häcken).

Finns det någon matchens vara?

Ja – stort reautbud finns nu på aikshop.se, då det är 20% på utvalda träningsprodukter! Allt från vattenflaskor och träningsstrumpor till uppvärmningströjor i flera olika modeller. Hitta din favorit på aikshop.se.

Vilka SLO:er finns på plats?

John Skärlund. Tel: +46 70 431 12 95.
Ati Villalon.

Finns det fler sätt att visa AIK Fotboll mitt hemmastöd på?

Ja, genom att köpa en digital stödbiljett. Då deltar du även i vår tävling där tre av AIK-spelarnas matchtröjor ligger i potten varje hemmamatch.

Fullständiga tävlingsregler hittar du här!

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2021 är det abonnemanget “Total” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på ekonomiskt?

Att handla i AIK Shop och att skaffa ett abonnemang hos vår klubb-tv FollowUs AIK är alltid bra sätt att stödja klubben på. FollowUs AIK ger dig unikt tv-material inifrån klubben med nya avsnitt varje dag. Inför varje hemmamatch kan du även ladda upp inför avspark med det direktsända studioprogrammet “Live från Friends Arena”, som snackar upp den aktuella matchen med start en timme före avspark.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i AIK Fotboll.

AIK Fotboll önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: AIK Fotboll

Stötta AIK Fotboll 2021:

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll