Supporterinformation: AIK - Djurgården

2019.08.30, kl 16:55
AIK Fotboll vill hälsa publiken välkommen till säsongens andra allsvenska hemmaderby då Djurgården kommer på besök. Matchen spelas söndagen den 1 september 2019, kl 15:00 på Friends Arena i Solna. Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark. Nedan följer viktig information för att underlätta ert besök på derbyt.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum.

Djurgårdens supportrar: Pendeltåg från Odenplan till Solna station. Efter matchen så kommer det gå bussar till Sankt Eriksplan.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi avspärrningarna via den norra rampen och entré Gx. För Djurgårdens supportrar med färdtjänst så kan avsläpp ske vid Quality Hotel Friends Arena.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med Djurgårdens supportrar uppmanas att parkera vid Kolonnvägen, öster om Solna station och sedan gå över Signalbron. Samma väg som övriga Djurgårdssupportrar.

Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.

Entréer
Entréerna på söndag öppnar kl 13:30. Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer innebära att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Läktare 1
Östra –  Entré G.
Västra – Entré C.
Norra (AIK-klacken) – Entré E och F.
Norra Ungdom – Entré G.
Södra (Djurgårdens klack) – Entré Hx.
Rullstol Norra – Entré  F.
Rullstol Östra – Entré G.
Rullstol Södra – Entré Hx.
Pensionärsläktare – Entré G

Läktare 2
Östra  – Entré Gx.
Norra övre – Entré Ex och Fx.
Södra – (sittplats Djurgården) Entré Kx.
VIP – Entré B.

Läktare 3
Östra – Entré A
Västra – Entré A och D
Norra – Entré D
Södra – Entré A (H trapphuset för de bortasupportrar som kommer via Signalbron).

Gå på match med barn
Biljetter – Observera att samtliga barn måste ha giltig matchbiljett.
Barnvagnar – Då familjeårskorten är flyttade till läktare 3 så går det tyvärr inte att ta med barnvagn in på arenan.

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan då vi närmar oss slutsålt. Detta gör ni enklast via denna länk.

Biljettkassan på Friends Arena är under matchdagen öppen endast för information, från kl 13:00.
Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen. Har du en e-biljett? Skriv gärna ut biljetten eller ladda ner den som PDF i din telefon. Undvik att ta en printscreen (skärmkopia) av biljetten i mobilen då det försämrar kvaliteten på bilden och gör det svårt att skanna i entrén. Glöm inte att dra upp ljusstyrkan på din skärm innan du skannar biljetten då det är enklare att läsa av den om skärmen är ljus.

Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll, Djurgården och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt.

Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på Friends Arena om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp, kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Kontantfri arena
Friends Arena är en kontantfri arena.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5% öl) som endast accepterar kort. Norra baren är öppen, serverar endast 3,5% öl.

North Bar: Stängd.
North East Bar: Stängd för läktare 1. Det är kiosk denna match för läktare 2.
Carlsberg Bar har öppet kl 12:00 – 15:00. Man kommer endast åt Carlsberg Bar från Arenatorget.

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni kan läsa om på denna sida.

Rökrutor
Rökrutor finns vid följande entréer och öppnar i halvlek:
Entré F – AIK-klacken
Entré Gx – Östra läktare 1
Entré Cx – Västra läktare 1
Entré Hx – Djurgårdens klack
Entré Gx – Östra läktare 2
Entré Fx – Norra övre läktare 2
Entré Bx – AIK Premium på läktare 2 Västra.
Entré Kx – publik på Södra läktare 2 (Djurgårdssupportrar).
Entré A – läktare 3 med stämpel.

Souvenirer
Nya AIK Shop vid Entré A på Friends Arena har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

Efter matchen
Vi ber alla AIK:are att i första hand ta tunnelbanan från Solna Centrum. Detta då många andra väljer pendeltåget och man undviker då stor trängsel vid bron och perrongen vid Solna station. Promenaden till tunnelbanan går snabbare än att stå i kö till pendeltåget.

Djurgårdens supportrar tar med fördel bussar till Östra Station. Det går även att ta pendeltåg mot Odenplan och Stockholms centralstation.

Entrén till Mall of Scandinavia från Friends Arena kommer efter matchen att ha ett slussystem i ca 20 minuter. Det innebär att tillgängligheten till parkeringsgaraget under denna tid kommer att vara begränsad. Vi uppmanar vår publik att följa de rekommenderade färdvägarna enligt ovan.

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll