Supporterinformation: AIK – FC Sheriff

2019.08.13, kl 16:38
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till den sjätte matchen i kvalet i Uefa Europa League 2019/20. Torsdagen den 15 augusti, kl 19:00 tar AIK emot FC Sheriff från Moldavien och entréerna öppnar kl 17:45. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era biljetter för att undvika köer. På denna sida följer information för att underlätta ert besök på arenan. Observera att matchen INTE ingår i årskortet.

Observera att Norra stå är stängt. Vi rekommenderar köp av biljetter på andra sektioner. Köpta biljetter och Europakort på Norra stå gäller på Norra Övre. Istället för entré F som normalt används till Norra stå kommer vi istället att öppna upp entré Ex och Fx istället. Dessa entréer är belägna precis i anslutning till Entré E respektive F. Se till att komma i tid då inpassering kan ta extra lång tid.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till/från Solna station.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps vid hotellets entré.

Entréer
Kom i god tid till matchen för att undvika köer. Entréerna öppnar kl 17:45.

Biljetter (OBS – matchen ingår INTE i årskortet)
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika köer vid biljettkassan. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se.

Matchen ingår i Europakortet, men INTE i årskortet. Allt du behöver veta om Europakortet finner ni på den här länken.

Biljettkassan på Friends Arena är öppen kl 17:00 – 19:45 under matchdagen. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kronor dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark.
Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Se till att dra upp ljusstyrkan på din skärm.

AIK Fotboll vill också understryka att biljetter köps på aikbiljett.se alternativt i AIK Shop eller Friends Arena under matchdag. Inga övriga försäljningskanaler, så kallad andrahandsförsäljning, är sanktionerade av AIK Fotboll och du riskerar att köpa ogiltiga biljetter utan möjlighet till återköp om du väljer att köpa dem på något annat sätt. Vi ber er vara extra noggranna när ni söker efter biljetter till AIK-matcher då många företag har köpt annonsplats för att komma högst upp i söklistan.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Osäker vad du får ta med dig in på arenan? Läs våra ordningsregler här.

Barnvagn
Barnvagn får endast tas med på vår familjeläktare.

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är från och med 2018 en kontantfri arena.

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni kan läsa om på denna sida.

Mat och dryck
Inför matchen är ni välkomna till Carlsberg Bar. Läs mer på den här sidan. Där finns också en mer detaljerad genomgång av vårt restaurang- och kioskutbud för säsongen 2019.

Inne på arenan finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5% öl samt alkoholfria drycker) som accepterar endast accepterar kort.

Carlsberg Bar: Kl 17:00 – 20:15. Minderårig person kan följa med målsman in.

North Bar: Kl 17:45 – 20:15

North East Bar: Kl 17:45 – 20:15

Det är 20-årsgräns för inköp av alkoholhaltiga drycker i barerna på Friends Arena. Max två (2) enheter alkohol per person.

Souvenirer
AIK Shop vid entré A på Friends Arena har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

Information kring alkohol vid Friends Arena
AIK Fotbolls hemmaarena Friends Arena ligger inom det område som Solna Stad har gjort till alkoholförbudsområde. Förbudet innebär att det inom området inte är tillåtet att förtära alkohol på gator och torg. Kragen runt Friends Arena tillhör alkoholförbudsområdet och om polis och ordningsvakter ser någon förtära alkohol kan det medföra böter och att alkoholen tas i beslag. AIK Fotboll vill med detta informera om alkoholförbudsområdet i det fall att man som besökare inte är medveten om det. Området är markerat på denna karta.

Fotboll utan Fylla
2016 startade IQ och STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), tillsammans med fotbollsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby, satsningen Fotboll utan Fylla. För att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse och öka tryggheten för dig som besökare på våra fotbollsmatcher kommer vi arbeta för att minska fyllan innan, under och efter match. Det handlar alltså inte om att torrlägga våra matcher – utan att minska andelen kraftigt berusade personer. Läs mer om projektet på denna sida.

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenaområdet.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till onsdagens fotbollsmatch på Friends Arena.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll