Supporterinformation: AIK – IK Sirius FK (herr)

2022.05.19, kl 17:10
Lördagen den 21 maj 2022 tar AIK emot IK Sirius FK hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 9 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 15:00.
AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna till våra läktare. Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – IK Sirius FK. Allsvenskan 2022, omgång 9.

När?

Lördagen den 21 maj. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • Enklaste sättet att köpa biljett är via den här länken. I mån av plats kommer det även att finnas möjlighet att köpa biljetter i biljettluckan i Friends Arena (som är belägen mellan Entré B och AIK Shop) som öppnar två timmar före avspark.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Entréerna öppnar kl 13:45 (d v s 75 minuter innan avspark). Kom i tid till arenan för att undvika trängsel och långa köer. Visitation kan förekomma.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats. Vid sjukdomssymptom – stanna hemma.
 • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
 • Observera att användande av pyrotekniska pjäser och andra ordningsstörningar är förbjudet enligt lag. Läs mer om vad som gäller inne på arenan här.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Uppdaterad information om årskortet

Nedan följer en uppdatering gällande den sista omgången av årskort vars leverans dessvärre har dragit ut på tiden. Samtliga årskort är nu utskrivna och finns för tillfället i AIK Shops butik i Friends Arena.

Har du redan mottagit ditt årskort för säsongen 2022 kan du bortse från denna information.

För dig som har valt leveranssätt ”Hämta i AIK Shop”, men även du som har valt leveranssätt ”Skickas per post” men som vill snabba på processen att få ditt fysiska kort i handen, finns nu möjlighet att under följande datum och tider hämta upp ditt kort på plats i AIK Shop:

 • torsdag 19 maj (kl 9.00-17.00)
 • fredag 20 maj (kl 9.00-17.00)
 • matchdag lördag 21 maj (kl 13.00-15.30)
 • söndag 22 maj (kl 10.00-15.00)

Under v.21 kommer sedan resterande kort som ska skickas per post att skickas ut.

Under datumen ovan finns det även möjlighet för dig vars årskort inte har fungerat/slutat fungerat/tappats bort m.m, att kunna få hjälp med nytt kort.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • Kollektivtrafik: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att den är begränsad. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F, du kan gå in i både entré E och F.
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Bortaklack – Entré via Gate 1
 • Läktare 2
  Östra  – Entré K
  Norra övre/Övre kant – Entré Ex och Fx
  Föreningsläktaren – Entré K
  Klubbstol – B
  Premium – B
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)

Tänk på att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Är Gnagis på plats?

Ja! Gnagis kommer finnas i anslutning till Familjeläktaren, både innan match och i halvtid.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Vad finns det för möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Friends Arenas barer öppnar samtidigt som entréerna, 75 minuter innan avspark, och stänger efter halvtidsvilan. Här läser du mer om arenans olika pubar.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 11:00 och har öppet till en timme efter matchens slut (ca kl 18:00).

Finns det någon matchens vara?

Ja, matchens vara den här helgen (med start fredag) är 20% rabatt på alla våra AIK-glas. Perfekt att ge bort som en studentpresent eller för dig som vill förgylla sommarens grillfester. Välj mellan flera olika modeller som du hittar på AIKshop.se. Där kan du också beställa personlig gravyr på dina glas. Rabatten gäller även i butiken, dock med ett begränsat utbud.

SLO:er på plats?

John Skärlund: +46 70 853 1891
Mathias Johansson.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2022 är det abonnemanget “Sport Premium” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på?

Att handla i AIK Shop är alltid bra sätt att stödja klubben på.

Köp 50/50 lotten av våra ungdomslag som går runt utanför och inne på Friends Arena.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar varmt välkomna till lördagens match!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll