Supporterinformation: AIK – IK Sirius FK (herr)

2024.05.09, kl 19:00
Lördagen den 11 maj 2024 tar AIK emot IK Sirius FK i omgång 8 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan, Friends Arena sker kl 15:00.
Nedan följer information för att underlätta ditt besök. Observera att det fortfarande råder väskförbud – inga väskor är tillåtna att ta med in på arenan.

Annons:

Vad?

AIK – IK Sirius FK. Allsvenskan 2024, omgång 8.

När?

Lördagen den 11 maj. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • Enklaste sättet att köpa biljett är via den här länken. I mån av plats kommer det även att finnas möjlighet att köpa biljetter i biljettluckan i Friends Arena (som är belägen mellan Entré B och AIK Shop) som öppnar två timmar före avspark.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Entréerna öppnar kl 13:45 (d v s 75 minuter innan avspark). Kom i tid till arenan för att undvika trängsel och långa köer. Visitation förekommer i alla entréer. På Norra stå och på bortasektionen är det fullskalig visitation. Övriga entréer är det selektiv visitation.
 • För dig som har årskort men har fått förhinder till matchen – se till att dela din årskortsplats med en vän, så att vi kan fylla upp läktarna med så många AIK:are som bara möjligt. En guide för hur du går till väga för att dela din plats finner du i PDF:en under den här artikeln.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till/från Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att den är begränsad. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré A
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Bortaklack – Entré via Gate 1
 • Läktare 2
  Östra  – Entré K
  Norra övre/Övre kant – Entré Ex och Fx
  Föreningsläktaren – Entré K
  Klubbstol – B
  Premium – B
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)

Tänk på att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Vad gäller inne på arenan?

 • Bollnät kommer sitta uppe framför södra läktaren under hela matchen.
 • Väskförbud: På grund av krav från Polismyndigheten kommer det inte vara möjligt att ta med sig väskor in på Friends Arena. Väskförbudet gäller alla typer av väskor, inga undantag kommer att göras beroende på storleken av väskan. Förbudet innefattar även alla typer av påsar. Läs mer på denna länk.
 • Vi rekommenderar alla att ta sig till matchen utan någon typ av väska. Om man mot all förmodan har med sig en väska så finns det ett begränsat antal förvaringsboxar inne på Mall of Scandinavia där man kan förvara väskan under matchen.
 • Det accepteras inte några andra lags matchtröjor på Norra Stå. Bär man plagg från något annat lag än AIK lag riskerar man att bli flyttad till en annan läktarsektion.
 • Observera att användande av pyrotekniska pjäser och andra ordningsstörningar är förbjudet enligt lag. Läs mer om vad som gäller inne på arenan här.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.
 • Avskärmningen på läktare 3 kommer att vara nere under hela matchen. Även  draperierna i foajén kommer ej vara fördragna. Detta då AIK Fotboll undersöker akustiken inne i arenarummet.

Finns det några aktiviteter i anslutning till matchen?

 • I halvtid kommer det årliga Knatteinspringet att genomföras. Stanna gärna kvar på din plats under pausen och heja fram våra framtida svartgula stjärnor när de löper runt planen. Ett garanterat lyckopiller att beskåda!
 • AIK:s maskot Gnagis är givetvis också på plats. Du träffar på Gnagis i anslutning till Familjeläktaren.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Vad finns det för möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Friends Arenas barer öppnar samtidigt som entréerna, 75 minuter innan avspark, och stänger efter halvtidsvilan. 20 års gräns gäller för att köpa alkohol. Personer under 20 år har endast tillträde till Bistro Bar i målsmans sällskap.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion.
 • Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 11:00 och har öppet till en timme efter slutsignalen.

SLO:er på plats?

Ted Hedström: +46 70 853 1891
Mathias Johansson.

För kontakt med SLO innan matchdag, mejla slo@aikfotboll.se.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Allsvenskan 2024 tv-sänds i Discovery+.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar varmt välkomna till lördagens match!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll