Supporterinformation AIK - Kalmar FF

2019.08.16, kl 15:47
AIK Fotboll vill hälsa publiken varmt välkommen till omgång 20 av Allsvenskan 2019. Söndagen den 18 augusti 2019 med avspark kl 15:00 tar vi emot Kalmar FF och vi vill uppmana alla att vara ute i god tid. Entréerna öppnar kl 13:45 och nedan följer information för att underlätta ert besök.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station.

Kalmar-supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps vid hotellets entré.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med Kalmar-supportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna vid Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Fair Play Corner
Nytt för i år är att vi har bytt namn från det tidigare Gnagisland till Fair Play Corner. Syftet med Fair Play Corner är att skapa en tryggare fotboll för publik, spelare, funktionärer och övriga besökare. Genom arbetet med Fair Play Corner, som en central mötesplats på arrangemangen, verkar AIK Fotboll för att främja etik, moral och människors lika värde. Tillsammans kan vi skapa en trygg och säker fotbollsmiljö för barn och vuxna.

 

Entréer
Kom i god tid till matchen för att undvika köer. Använd den entré som tydligt framgår på er biljett.

 

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassan. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se.

Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 13:00 under matchdagen. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kronor dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark.
Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Se till att dra upp ljusstyrkan på din skärm.

AIK Fotboll vill också understryka att biljetter köps på aikbiljett.se alternativt i AIK Shop eller Friends Arena under matchdag. Inga övriga försäljningskanaler, så kallad andrahandsförsäljning, är sanktionerade av AIK Fotboll och du riskerar att köpa ogiltiga biljetter utan möjlighet till återköp om du väljer att köpa dem på något annat sätt. Vi ber er vara extra noggranna när ni söker efter biljetter till AIK-matcher då många företag har köpt annonsplats för att komma högst upp i söklistan.

 

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Osäker vad du får ta med dig in på arenan? Läs våra ordningsregler här.

 

Barnvagn
Barnvagn får endast tas med på vår familjeläktare. Babyskydd får tas med in på Norra stå.

 

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är från och med 2018 en kontantfri arena.

 

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni kan läsa om på denna sida.

 

Mat och dryck
Inför matchen är ni välkomna till Carlsberg Bar, dit vårt studioprogram “Live Från Friends Arena” har flyttat in. Läs mer på den här sidan. Där finns också en mer detaljerad genomgång av vårt restaurang- och kioskutbud för säsongen 2019.

Inne på arenan finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5% öl samt alkoholfria drycker) som accepterar endast accepterar kort.

Carlsberg Bar: Kl 13:00 – 16:15. Minderårig person kan följa med målsman in.

North Bar: Kl 13:45 – 16:15.

North East Bar: 13:45 – 16:15. Tillgång för publik på östra långsida läktare 1 samt 2

Det är 20-årsgräns för inköp av alkoholhaltiga drycker i barerna på Friends Arena. Max två (2) enheter alkohol per person.

 

Souvenirer
AIK Shop vid entré A på Friends Arena har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

 

50/50-lotter
Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Ungdomsfotboll. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Ungdomsfotboll. Vid derbyt mot Hammarby 2019 vann en ensam vinnare 41 470 kr. Pris per lott är 25 kr och uppvisad lott ger 30% rabatt på en produkt i AIK Shop.

 

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort och hjälp oss fylla arenan. Dela ditt årskort här.

 

Information kring alkohol vid Friends Arena
AIK Fotbolls hemmaarena Friends Arena ligger inom det område som Solna Stad har gjort till alkoholförbudsområde. Förbudet innebär att det inom området inte är tillåtet att förtära alkohol på gator och torg. Kragen runt Friends Arena tillhör alkoholförbudsområdet och om polis och ordningsvakter ser någon förtära alkohol kan det medföra böter och att alkoholen tas i beslag. AIK Fotboll vill med detta informera om alkoholförbudsområdet i det fall att man som besökare inte är medveten om det. Området är markerat på denna karta.

 

Fotboll utan Fylla
2016 startade IQ och STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), tillsammans med fotbollsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby, satsningen Fotboll utan Fylla. För att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse och öka tryggheten för dig som besökare på våra fotbollsmatcher kommer vi arbeta för att minska fyllan innan, under och efter match. Det handlar alltså inte om att torrlägga våra matcher – utan att minska andelen kraftigt berusade personer. Läs mer om projektet på denna sida.

 

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenaområdet.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch på Friends Arena.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll