Supporterinformation: AIK - Örebro SK

2018.10.05, kl 10:38
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till omgång 25 av Allsvenskan 2018, då vi tar emot Örebro SK. Avspark sker kl 17.30 söndagen den 7 oktober 2018 hemma på Friends Arena och entréerna öppnar kl 16:15. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att för köpa era biljetter för att undvika köer. Nedan följer information för att underlätta ert besök.

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station.

Örebro-supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
För färdtjänst sker avstigning inför match och påstigning efter match vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg.
Chartrade supporterbussar med bortasupportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Specifik information för bortasupportrar
http://www.aikfotboll.se/matchdag/bortasupporter

Familjeaktiviteter
Innan matchen finns Gnagis utanför arenan på kragen vid entré B där det arrangeras aktiviteter för hela familjen.

Knatteinspringet
Under halvtidsvilan kommer de allra yngsta ur AIK-familjen få chansen att bekanta sig med Friends Arenas innerplan när det är dags för det årliga och mycket uppskattade knatteinspringet! Så se till att ge våra framtida AIK-spelare ett varmt välkomnande.

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassorna. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se. Biljettkassan på Friends Arena är under ombyggnad. Det går dock bra att köpa biljett i AIK Shop. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Ta inte en skärmbild av din biljett för då finns risk att den inte fungerar. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kr dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark så köp din biljett i tid och spara både tid och pengar. Observera att biljettluckan för Norra stå numera är stängd, istället gäller biljettluckan vid entré A.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är från och med 2018 en kontantfri arena.

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni hittar här. Se till att klä er varmt då det kan vara kallt under matchen

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5 % öl samt alkoholfria drycker) som accepterar kort.

Carlsberg Bar
Carlsberg Bar har öppet kl 15:30 -15 min in i andra halvlek.
Entre före match från Arenatorget. I halvtid via entré A.

North Bar
North Bar har öppet kl 16:15 -15 min in i andra halvlek.

North East Bar
North East Bar har öppet kl 16:15 -15 min in i andra halvlek.

Årskortsklubben
Inför årets samtliga hemmamatcher i Allsvenskan erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare platser i en exklusivt avskärmad AIK-profilerad del på O’Learys i Mall of Scandinavia med AIK Fotboll på skärmarna, där det vid varje match bjuds på en gäst med koppling till AIK och information inför avspark medan mat och dryck serveras. Läs mer på denna sida.

Souvenirer
AIK Shop i arenan vid Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

50/50-lotter
Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. Vid premiären vann en ensam vinnare över 20 000 kr. Pris per lott är 20 kr. Uppvisad lott ger 30% rabatt på en produkt i AIK Shop.

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort genom att skicka det vidare och hjälp oss att fylla arenan. Dela ditt årskort här.

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: John Skärlund

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll