Supporterinformation: AIK – Östersunds FK (herr)

2021.11.06, kl 19:30
Söndagen den 7 november 2021 tar AIK emot Östersunds FK hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 27 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 15:00.

AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna tillbaka till våra läktare. Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att vara garanterad plats samt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark.

Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – Östersunds FK. Allsvenskan 2021, omgång 27.

När?

Söndagen den 7 november. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • AIK Fotboll är glada över att återigen kunna välkomna publiken tillbaka till ett Friends Arena utan pandemirestriktioner. Vid lunchtid under lördagen fanns ca 17 000 biljetter sålts. Vi rekommenderar att du köper förköpsbiljett i god tid innan avspark här.
 • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som vid behov håller öppet från kl 13:00 under matchdagen.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Entréerna öppnar kl 13:45 (d v s 75 minuter innan avspark). Kom i tid för att undvika trängsel och långa köer.
 • Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
 • Vid minsta sjukdomssymptom – stanna hemma.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.
 • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • OBS: Pendeltågstrafiken från Solna mot Stockholm är inställd 5-7 november. På grund av ett banarbete går det inga pendeltåg från Solna station till Odenplan/Stockholm City eller mot Älvsjö/Södertälje C/Nynäshamn. Om du ska mot centrala Stockholm eller vidare söderut, ta tunnelbanans blå linje från Solna C eller Näckrosen.Det är även förändringar i pendeltågstrafiken mot Märsta och Uppsala. Sök din resa på sl.se eller i SL-appen för att få fram ditt bästa alternativ.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att den är begränsad. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Bortaklack – Entré via Gate 1
 • Läktare 2
  Östra  – Entré K
  Norra övre/Övre kant – Entré Ex och Fx
  Föreningsläktaren – Entré K
  Klubbstol – B
  Premium – B eller D
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)

Tänk på att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Vad finns det för möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Här läser du mer om öppettiderna för de olika pubarna.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 12:00 och har öppet till en timme efter matchens slut (ca kl 18:00).

Ni som sitter på Familjeläktaren och Västra läktare 1 kan dessutom besöka AIK Shop under matchens gång.

Notera att öppnandet av butiken sker gradvis. Därför kommer utbudet i det här första skedet att vara något begränsat jämfört med det du hittar på AIKshop.se. Läs mer om öppnandet av butiken här (samma princip som vid Varbergsmatchen gäller även mot Östersund).

Finns det någon matchens vara?

Vår klassiska, svartgula halsduk finns nu äntligen med jubileumsskölden broderad. Ett måste för samlaren! Du hittar den i butiken och under fliken nyheter på AIKshop.se.

SLO:er på plats?

John Skärlund: +46 70 431 12 95.
Ted Hedström.
Ati Villalon.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2021 är det abonnemanget “Total” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på?

Att handla i AIK Shop är alltid bra sätt att stödja klubben på.

Delta i vår matchdagstävling där du varje hemmamatch är med och tävlar om tre av AIK-spelarnas matchtröjor.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar alla varmt välkomna till söndagens match!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll