Supporterinformation: Dubbla matcher på Friends Arena

2019.05.03, kl 12:26
AIK Fotboll hälsar alla varmt välkomna till dubbla matcher i Allsvenskan och Elitettan på Friends Arena lördagen den 4 maj 2019 då det är dags för omgång 7 i Allsvenskan och omgång 4 i Elitettan. Avspark sker kl 13:30 respektive 18:00. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid och att förköpa era biljetter för att undvika köer. Nedan följer information för att underlätta ert besök.
Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum eller Näckrosen.
Pendeltåg till Solna station.
Eskilstuna-supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps vid hotellets entré.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med Eskilstuna-supportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Specifik information för bortasupportrar
http://www.aikfotboll.se/matchdag/bortasupporter

Fair Play Corner
Nytt för i år är att vi har bytt namn från det tidigare Gnagisland till Fair Play Corner. Syftet med Fair Play Corner är att skapa en tryggare fotboll för publik, spelare, funktionärer och övriga besökare. Genom arbetet med Fair Play Corner, som en central mötesplats på arrangemangen, verkar AIK Fotboll för att främja etik, moral och människors lika värde. Tillsammans kan vi skapa en trygg och säker fotbollsmiljö för barn och vuxna.

Entréer
Kom i god tid till matchen för att undvika köer. Använd den entré som tydligt framgår på er biljett. Entréerna öppnar 12:15.

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassan. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se.

Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 11:30 under matchdagen. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kronor dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark.
Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Se till att dra upp ljusstyrkan på din skärm.

AIK Fotboll vill också understryka att biljetter köps på aikbiljett.se alternativt i AIK Shop eller Friends Arena under matchdag. Inga övriga försäljningskanaler, så kallad andrahandsförsäljning, är sanktionerade av AIK Fotboll och du riskerar att köpa ogiltiga biljetter utan möjlighet till återköp om du väljer att köpa dem på något annat sätt. Vi ber er vara extra noggranna när ni söker efter biljetter till AIK-matcher då många företag har köpt annonsplats för att komma högst upp i söklistan.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i god tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra besökare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Barnvagn
Barnvagn får endast tas med på vår familjeläktare.

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är en kontantfri arena.

Taket
Taket kommer vara öppet enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni hittar här.

Mat och dryck
Inför matchen är ni välkomna till Carlsberg Bar, dit vårt studioprogram “Live Från Friends Arena” har flyttat in. Läs mer på den här länken. Där finns också en mer detaljerad genomgång av vårt restaurang- och kioskutbud för säsongen 2019.

Inne på arenan finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5% öl samt alkoholfria drycker) som accepterar endast accepterar kort.

Carlsberg Bar: Kl 11:30 – 18:00. Minderårig person kan följa med målsman in.

North Bar: Kl 12:15 – 14:45.

North East Bar: 12:15 – 14:45. Tillgång för publik på östra långsida läktare 1 samt 2

Det är 20-årsgräns för inköp av alkoholhaltiga drycker i barerna på Friends Arena. Max två enheter alkohol per person.

Elitettan: AIK – IK Uppsala Fotboll
AIK Damlag spelar omgång 4 på Friends Arena. Matchstart är kl 18:00 och entré A öppnar 17:00. Det är endast Östra läktare 1 som är öppen på denna match. Det är fri entré till matchen AIK – IK Uppsala Fotboll. Tänk på att det är endast en kiosk öppen och den ligger i mitten av läktaren.

Souvenirer
AIK Shop vid entré A på Friends Arena har öppet från kl 10:00 – 18.00.

50/50-lotter
Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Ungdomsfotboll. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Ungdomsfotboll. Vid premiären 2018 vann en ensam vinnare över 20 000 kr. Pris per lott är 25 kr. Uppvisad lott ger 30% rabatt på en produkt i AIK Shop.

Dela ditt årskort
Kan du inte gå på matchen? Dela ditt årskort och hjälp oss fylla arenan. Dela ditt årskort här.

Information kring alkohol vid Friends Arena
AIK Fotbolls hemmaarena Friends Arena ligger inom det område som Solna Stad har gjort till alkoholförbudsområde. Förbudet innebär att det inom området inte är tillåtet att förtära alkohol på gator och torg. Kragen runt Friends Arena tillhör alkoholförbudsområdet och om polis och ordningsvakter ser någon förtära alkohol kan det medföra böter och att alkoholen tas i beslag. AIK Fotboll vill med detta informera om alkoholförbudsområdet i det fall att man som besökare inte är medveten om det. Området är markerat på denna karta.

Fotboll utan Fylla
2016 startade IQ och STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), tillsammans med fotbollsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby, satsningen Fotboll utan Fylla. För att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse och öka tryggheten för dig som besökare på våra fotbollsmatcher kommer vi arbeta för att minska fyllan innan, under och efter match. Det handlar alltså inte om att torrlägga våra matcher – utan att minska andelen kraftigt berusade personer. Läs mer här: aikfotboll.se/fotboll-utan-fylla

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Biljett köper du enklast via länken här nedan. Vi önskar alla varmt välkomna till lördagens fotbollsmatcher!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll