Svensk fotbolls åtgärder för att hindra smittspridningen

2020.03.13, kl 13:30
Med anledning av att Folkhälsomyndigheten tidigare i veckan gick ut med information om tecken på samhällsspridning av covid-19 i bland annat Region Stockholm och därför höjt risknivån till den allra högsta så har ett antal beslut tagits av SvFF, SEF, EFD och AIK Fotboll för att förhindra smittspridningen.

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har bildat en arbetsgrupp tillsammans med Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) för att hantera frågor som dyker upp i takt med virusets spridning. Den gruppen beslutade i veckan att helgens matcher i Svenska cupen ska spelas utan publik. För AIK:s del innebär det att damlagets hemmamatch mot Eskilstuna United DFF på lördag och herrlagets bortamatch mot Malmö FF på söndag spelas utan publik. MFF meddelar även att man återbetalar samtliga biljetter. Vi hänvisar biljettköpare till matchen Malmö FF – AIK direkt till hemmalaget.

UPPDATERING 2020-03-13, kl 16:45: Helgens cupmatcher uppskjutna.

AIK Fotboll följer de nationella riktlinjerna noggrant och anpassar oss till de direktiv som vi får från SvFF, SEF och EFD. Vi har ännu inga direktiv från Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll eller Elitfotboll Dam kring kommande seriespel. Så fort AIK Fotboll har ny information att delge kommer detta att kommuniceras via våra sociala kanaler. Tills vidare planerar vi för hemmamatcher den 4 april på Skytteholms IP och den 12 april på Friends Arena.

Det är i dagsläget omöjligt att säga hur coronavirusets spridning kommer att påverka starten av Allsvenskan och Elitettan och det är inga beslut tagna. SEF kommer under de närmaste dagarna att ha videomöten med samtliga klubbar för att bland annat diskutera vad som kommer att ske med avsparken av säsongen.

AIK Fotboll kommer tills vidare endast att genomföra stängda träningar för herr- och damlaget. Det kommer tills vidare endast att erbjudas telefonintervjuer med ledare och spelare i herr- och damlaget, d v s inga fysiska pressträffar på Karlberg och Skytteholms IP. Ledare och spelare kommer tills vidare inte att gästa poddar, radio- eller tv-program. Dessa åtgärder har tagits av klubben för att bidra till att minska spridningens omfattning och AIK Fotboll hoppas på förståelse för dessa åtgärder som gäller tills ny information kommer.

Aktuell information från Folkhälsomyndigheten finns på deras hemsida.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll