TeliCraft – från Norra stå till affärsnätverket

2020.02.14, kl 17:30
När TeliCraft gick med i AIK Fotbolls affärsnätverk innebar det att delägaren och försäljningschefen Jonas Hed bytte läktarsektion vid hemmamatcherna på Friends Arena.
En flytt som överträffade förväntningarna.
– Den som inte har varit uppe i West lounge i samband med match har missat något. Det är en klass för sig i fotbolls-Sverige. Vi har kunder som står på kö för att få följa med oss på matcher, säger Jonas Hed.

Hjärtat har varit svartgult sedan barnsben för Jonas Hed och flera av hans kollegor på TeliCraft.

– Vi som många andra började på Norra stå så fort man hade lärt sig att gå. Därefter så har det utvecklats genom åren och landat i att sedan ett par år tillbaka även sponsra AIK Fotboll genom nätverket, berättar han.

TeliCraft är ett företag som jobbar med allt inom företagskommunikation och IT. Bland annat kan de titulera sig guldpartner till Tele2 samt premium-partner till Telenor och Telia.

– Vi är ett gäng på 14 kollegor som är uppdelade på två kontor. På Kungstensgatan har vi en butik och service-hubb. Här reparerar vi exempelvis trasiga telefoner och datorer samtidigt som våra befintliga kunder kan komma in och hämta allt från telefoner till sim-kort. Det är även på Kungstensgatan som våra IT-tekniker sitter, säger Jonas Hed.

– Den andra delen av företaget har vi i Bromma och den enheten fungerar som ett rent sälj- och service-kontor. Här har vi daglig kontakt med våra kunder för att underlätta deras kommunikation.

Partnerskapet med AIK Fotboll inleddes för många år sedan.

– Uppsidan förutom fotbollen är såklart möjligheten att få göra affärer tillsammans med andra företag som också brinner starkt för AIK. Vi har fått många fina kontakter och varje år fått möjligheten att hjälpa företag inom nätverket med det som vi är duktiga på, säger Jonas Hed.

Hur ser ni på den stundande säsongen rent sportsligt?
– Känslan är positiv. För herrarna med det nya spelsättet som vi spelar in oss i just nu. Mer fokus på anfall och en spelare till i motståndarnas yta mellan backlinje och mittfält som kan ställa till det. Vinst i Svenska cupen vore otroligt viktigt.

– Damerna har gjort spännande värvningar med flera juniorer från det egna ledet som har spelat in sig i laget inför säsongen 2020. Vi hoppas att damerna tar sig upp i Damallsvenskan där vi här hemma.

Är du en företagare som vill veta mer om affärsnätverket? Fyll i formuläret på den här sidan så kommer AIK Fotbolls säljteam förbi och berättar mer.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll