Tobias Celedon ny utvecklingschef för pojkakademin

2022.05.20, kl 11:00
AIK Fotboll har rekryterat Tobias Celedon som ny utvecklingschef för pojkakademin. Tobias kommer senast från en tjänst som akademichef i Landskrona BoIS och ansluter till sin nya roll den 1 augusti 2022.

34-åriga Tobias Celedon har sedan 2019 haft rollen som akademichef i Landskrona BoIS. Innan dess gjorde han flertalet år (2011-2017) som akademichef och ungdomsansvarig för U21 & P19-verksamheten i Stockholmsklubben Vasalunds IF, för att sedan göra en säsong (2018) i FC Djursholms U19-lag. Under perioden 2014-2016 verkade han även som distriktsförbundskapten för Stockholms FF (P00).

– Tobias är en kompetent och engagerad fotbollsarbetare, som tidigare verkat i vår närmiljö och de senaste åren också lett ett dokumenterat fint utvecklingsarbete lite längre bort. I hans profil får vi en passion för de individuella spelarnas och ledarnas resa från U till A, och över tid ytterligare flytta fram AIK Fotbolls ställning, säger Johannes Wiklund, akademichef AIK Fotboll.

– AIK är Sveriges största klubb och när jag fick frågan om det fanns ett intresse från min sida att flytta hem till Stockholm igen behövdes ingen lång betänketid.  Då jag är uppvuxen på blåa linjen och verkat i AIK:s närhet under många år förstår jag inverkan klubben har på sin omgivning och varför AIK berör så många. Det ska bli otroligt stimulerande och utmanande att tillsammans med kompetenta kollegor fortsätta utveckla AIK:s pojkakademi till att vara ledande i Sverige och Norden inom talangutveckling, säger Tobias Celedon.

Varmt välkommen till AIK Fotboll, Tobias!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll