Tom Strannegård skadad

2020.01.17, kl 11:00
17-årige Tom Strannegård har drabbats av en överkroppsskada och den uppskattade rehabiliteringstiden är cirka sex månader.

– Skador är dessvärre en del av elitidrotten,  men det är lika tråkigt varje gång som det drabbar någon. Vi kommer att ge Tom bästa möjliga stöd och förutsättningar för att komma tillbaka till fotbollsplanen skadefri och förberedd för de utmaningar som väntar bortom den närmaste perioden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Den 20 oktober 2019 satt Tom Strannegård på bänken med A-laget för första gången då AIK i Allsvenskans 28:e omgång mötte Falkenbergs FF (5–1) på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg. Den 9 november 2019 möttes AIK och Enskede IK i den andra omgången av Svenska cupen 2019/20 inför 4 039 åskådare på Friends Arena i Solna. Tom Strannegård inledde på bänken i tröja nummer 32 och det blev tävlingsdebut för honom då han under chefstränaren Rikard Norlings ledning ersatte Enoch Kofi Adu i den 73:e minuten. Vid ställningen 6–0 till AIK i den 89:e minuten bröt Heradi Rashidi fram centralt och i exakt rätt tiondels sekund passade han ut till Tom Strannegård till höger i straffområdet och den unge AIK-spelaren visade stor kyla då han enkelt placerade in bollen vid den närmaste, högra stolpen och därmed fastställde slutresultatet i cupmatchen. Den 21 november 2019 meddelade AIK Fotboll att man skrivit ett A-lagskontrakt med Tom Strannegård.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll