Tre mål av Radulovic då AIK vann

2021.05.26, kl 20:17
AIK besegrade Västerås SK FK med 3–1 (2–1) i en träningsmatch på Södertälje Fotbollsarena och forwarden Bojan Radulovic svarade för samtliga tre AIK-mål i regnet.

Regnet över Stockholmsområdet höll på att ställa in träningsmatchen mellan AIK och Västerås SK FK, men efter att ha flyttats runt från Spånga IP, Skytteholms IP och Grimsta IP blev det till slut spel på Södertälje Fotbollsarena som visade upp en bra plan trots att regnet öste ner även där nere. Arenan ligger granne med gamla Scaniarinken och det var omöjligt att inte bli lite nostalgisk inför avspark när man tittade bort mot hockeytemplet och mindes de heta hockeymatcherna från 80-90-talet. AIK ställde upp med en elva där de flesta inte fått så mycket speltid under Allsvenskans åtta första omgångar och för målvakten Jakob Haugaard var det första matchen sedan försäsongen och Eric Kahl var tillbaka efter skadan mot Hammarby i Svenska cupens gruppspel. När domaren Suhel Youssef blåste igång matchen var det svårt att veta om vi befann oss i slutet av maj eller i slutet av februari då temperaturen var låg. I den femte matchminuten spelade Lucas Forsberg ut bollen till framrusande Erik Ring på högerkanten och han tryckte sig starkt förbi Anders Hellblom, tog sig ner till kortlinjen och centrerade bollen för mittfältaren Yasin Ayari som avslutade, men bollen gick en knapp meter utanför den högra stolpen.

I den elfte matchminuten satte Eric Kahl fart längs sin vänsterkant och spelade in bollen till Yasin Ayari som följde med upp i anfallet och han avslutade efter marken, men målvakten Daniel Svensson räddade. Sju minuter senare spelade Tom Strannegård ner bollen längs högerkanten där pigge Erik Ring återigen bröt fram och hittade in till Bojan Radulovic som avslutade kraftfullt och bollen gick igenom målvakten och in i det högra hörnet av målet. 1–0 till AIK. I den 21:a matchminuten slog Ebenezer Ofori ut en crossboll mot högerkanten där Erik Ring stal bollen av Anders Hellblom och tog sig dansande in i straffområdet och vände bort Claus Royo innan han från kortlinjen petade fram bollen till Bojan Radulovic som enkelt kunde trycka in 2–0 i det övergivna målet då målvakten låg vid kortlinjen för att hindra Erik Ring. Det var endast 145 sekunder mellan de båda AIK-målen. AIK hade ett klart grepp om matchen och i den 23:e matchminuten tilldömdes man en frispark i bra läge strax utanför straffområdet som Stefan Silva tog hand om och avslutet gick en bit ovanför ribban.

Västerås SK började arbeta sig in i matchen och man bjöds på en reducering i den 28:e matchminuten då ett uppspel från Jakob Haugaard fastnade på Viktor Steen och via lagkaptenen Justin Salmon kom William Videhult igenom till höger i straffområdet och hans snabba avslut gick på något sätt igenom AIK-målvakten och det var 2–1 och match igen. VSK fortsatte att sätta press på AIK och efter en halvtimmes spel drog Yasin Ayari på sig ett gult kort efter en tuff tackling på mittplanen. Målchanserna lös dock med sin frånvaro under den avslutande kvarten och AIK gick till pausvila med en uddamålsledning. AIK rivstartade den andra halvleken och Tom Strannegård spelade fram Bojan Radulovic som ur fritt läge avslutade, men Daniel Svensson räddade. Sju minuter in i halvleken fick William Videhult skottläge från ca 20 meters avstånd, men Jakob Haugaard räddade markskottet. Efter 57 minuters spel var det färdigspelat för Eric Kahl i comebacken och han ersattes av Samuel Dahl. Efter 20 minuters spel av den andra akten gjorde AIK ett dubbelbyte då Jetmir Haliti och Per Karlsson lämnade planen och in kom Ahmed Faqa samt Joshua Sivertsen. Med drygt 20 minuter kvar av ordinarie tid vann Yasin Ayari elegant bollen på mittplan och spelade ut den till Erik Ring på högerkanten. Ring försökte hitta in en med passning framför mål, men en försvarare kunde täcka ut bollen till en resultatlös högerhörna.

I den 77:e matchminuten svarade inhopparen Samuel Dahl för en stark aktion och bröt ner längs vänsterkanten och hittade in till Bojan Radulovic vars skott gick utanför målet. Strax därefter spelade Ebenezer Ofori ut bollen till Tom Strannegård på vänsterkanten och han avslutade mot mål. Målvakten lyckades parera skottet som dock flög upp i luften och gick i den högra stolpen. Mycket nära ytterligare mål för AIK. I den 79:e matchminuten var det dags för AIK:s sista byten då Erik Ring och Stefan Silva ersattes av Richie Omorowa samt Calvin Kabuye. Med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid avgjorde AIK matchen. Ebenezer Ofori lyfte fram bollen till framrusande Samuel Dahl och han hittade Bojan Radulovic i straffområdet. Bojan spelade bak bollen till Ofori vars skott täcktes av en försvarare innan Bojan fångade upp den, klev in i planen och från nära håll rullade in 3–1 efter marken. Efter två minuters stopptid blåste domaren av matchen och efter 92 minuters spel i hällregn var det dags för lagen att åka hem till Solna och Västerås. Träningsmatchen var AIK:s sista innan EM och för VSK:s del fortsätter spelet i Superettan.