Tre poäng och fotbollsfest på Skytteholms IP

2021.06.05, kl 19:22
AIK vann hemmamatchen mot KIF Örebro med 2-0. Med 382 åskådare på ett soligt Skytteholms IP blev matchen till en fotbollsfest värd att minnas. Målskyttar för dagen, Honoka Hayashi och Rosa Kafaji.

Efter lång längtan och väntan var det åter dags för den svartgula publiken att få se sitt AIK spela fotboll igen. Ett KIF Örebro som kom från en 3-0 förlust mot BK Häcken, och ett AIK med en 7-0 förlust i bagaget. Två lag som var på jakt efter nya poäng i den åttonde omgången av OBOS Damallsvenskan. När hymnen ljöd och laget marscherade in, var det däremot en ovanligt bra AIK-känsla i luften på Skytteholm. 

Hemmalaget startade så bra man kunde tänka sig. Redan efter åtta minuter fick laget en frispark efter att Nora Rönnfors gått omkull utanför Örebros straffområde. Honoka Hayashi vid bollen och 1-0 var ett faktum. Med en drömträff gick bollen hårt och distinkt via ribban och in bakom bortalagets målvakt Tove Enblom. Dessvärre fick Nora Rönnfors kliva av efter situationen och byttes in mot Ema Paljevic. 

Paljevic inhopp blev dock inte speciellt långvarigt. I minut 18 blev även hon liggandes och ytterligare ett byte skulle komma från Maiju Ruotsalainen. Clara Härdling in, och Paljevic ut. Sju minuter senare var det åter dags för ett fint anfall signerat AIK. Jenny Danielsson, Rosa Kafaji och en klackpass från Hayashi gjorde att Kafaji enkelt kunde pricka in 2-0 på nära håll. Ett mål som räknas in i kategorin drömmål. 

I andra halvlek var spelet något mindre dramatiskt. Ett disciplinerat AIK och ett bortalag som jagade reducering. AIK:s målvakt Milla Majasaari som hade en tung match mot Rosengård senast, hade för dagen betydligt mindre att göra. Stabilt och tryggt målvaktspel tillsammans med ett hårt jobb i defensiven gjorde att Örebro aldrig kom speciellt nära. De svartgula kunde kontrollera matchen från start till mål och den andra trepoängaren räknades in på kontot. Fantastiskt tryck på läktaren och en fin fotboll från hemmalaget summerar en dag som visar att vi är på väg tillbaka till en mer normal vardag.

OBOS Damallsvenskan tar nu ett kortare uppehåll. Nästa match spelas söndagen 20 juni då AIK möter BK Häcken på Valhalla IP i Göteborg. Avsparkstid sker kl 15:00.

Text: Filip Wiklund

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll