Två mål av Paulos Abraham

2020.10.13, kl 21:39
Sveriges U21-landslag besegrade Armenien med hela 10–0 i EM-kvalet. Eric Kahl spelade från start och inhopparen Paulos Abraham svarade för två mål i den andra halvleken, Robin Tihi spelade hela U21-matchen då hans Finland föll på bortaplan mot Danmark.

Hemmamatchen mot Armenien spelades i polska Lublin och Sverige var tvungna att vinna i ösregnet för att drömmen om ett EM-slutspel nästa år skulle leva vidare. Eric Kahl startade som vanligt som vänsterback och Paulos Abraham inledde på bänken. Efter en mållös halvtimme avslutade Sverige med tre mål före pausvilan och säkrade segern redan där. I den 67:e matchminuten, vid ställningen 4–0, byttes Paulos Abraham in istället för Pontus Almqvist. Det räckte med en minut på plan för den heta AIK-forwarden innan han svarade för ett riktigt klassmål då han med en iskall höger yttersida från vänstersidan av straffområdet lobbade in 5–0 bakom Armeniens målvakt Sevak Aslanyan. I den 89:e matchminuten var det färdigspelat för Eric Kahl och i den andra stopptidsminuten slog Paulos Abraham till igen och satte 9–0. Eric Kahl har spelat fyra U21-landskamper och Paulos Abraham två stycken.

Sverige ligger trea i en haltande tabell och det kan bli en dramatisk upplösning av grupp 1 när den färdigspelas i november. Sverige avslutar med två bortamatcher, Armenien den 13 november 2020 och Italien den 17 november 2020.

I grupp 8 möttes Danmark och Finland i Ålborg och hemmalaget vann med 2–1 och AIK:s Robin Tihi spelade hela matchen. Danmark säkrade gruppsegern före Rumänien i och med de tre poängen. Finland har en match kvar, borta mot Malta den 17 november 2020. Robin Tihi har spelat fyra U21-landskamper.