Två omgångar kvar av Elitettan

2019.10.18, kl 13:00
Med två omgångar kvar av Elitettan så har två lag ryckt i tabelltoppen och serieledande Umeå IK FF säkrade förra helgen en plats i Damallsvenskan 2020. Ytterligare två lag, däribland AIK, har ännu en liten, liten möjlighet att ta andraplatsen, men då krävs det förutom sex poäng även hjälp av andra resultat.

AIKI kom i lördags inte alls upp i nivå i det “avgörande” toppmötet med Hammarby IF FF på Hammarby IP och hemmalaget kunde vinna med 2–1 (1–0) inför 2 432 åskådare. Det var egentligen bara nerv i ett par minuter efter att Nicole Odelberg Modin nickat in AIK:s kvittering i den 72:a minuten, men sedan tappade Gnaget markeringen efter en offensiv högerhörna och kontringen ledde till en straffspark för hemmalaget. Elvameterssparken resulterade och AIK var återigen i underläge, men borde också ha tilldömts en straffspark i den 92:a minuten då Sophia Redenstrand gjordes ner i straffområdet, men domaren friade.

För att AIK ska ha kvar möjligheten till avancemang efter den kommande omgången så krävs följande på lördag:
– AIK besegrar IFK Kalmar på hemmaplan.
– Hammarby IF FF förlorar mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP.
– IK Uppsala Fotboll tar max en poäng hemma mot Mallbackens IF Sunne.

På lördag gästas AIK av IFK Kalmar och småländskorna är seriens formstarkaste lag efter att man noterat åtta segrar och tre oavgjorda matcher på de senaste elva omgångarna. Men i och med Hammarbys seger i den senaste omgången så har IFK Kalmar inte längre någon möjlighet att nå upp till andraplatsen i tabellen då det är för stor differens i målskillnaden.

Avspark på Skytteholms IP mellan AIK och IFK Kalmar sker lördagen den 19 oktober, kl 16:00 och det är som vanligt fri entré.

Spelschemat för topplagen (hemma/borta, tabellplacering)