Vad händer i AIK Fotboll just nu?

2020.05.15, kl 19:30
Även om det inte spelas några matcher för tillfället så innebär inte det att verksamheten har gått i ide. Vi summerar i korta drag vad som händer på sportkontoret, i herrlaget, i damlaget och i ungdomsverksamheten.

Sportkontoret
Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och intresseorganisationerna Föreningen Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam hade under fredagen ett nytt möte med Folkhälsomyndigheten, där förutsättningarna för att återstarta den professionella dam- och herrfotbollen diskuterades vidare. AIK Fotbolls klubbdirektör Björn Wesström har tillsammans med representanter från övriga SEF-klubbar suttit i möten under dagen, läs mer här.

AIK Fotboll kan med stor glädje meddela att Eleda Group går in som ny samarbetspartner till klubben.

Som en del av den pågående kampanjen “Det som får oss att leva – inte bara existera” lanserades förra veckan AIK-hjälpen som är en auktion till förmån för AIK Fotboll. Spelare, personal och samarbetspartners har tillsammans bidragit till en mängd olika AIK-relaterade föremål och upplevelser som nu auktioneras ut via AIK Fotbolls konto på Tradera. Alla auktioner finns på denna sida.

Kampanjen “Det som får oss att leva – inte bara existera” startade den 20 mars i syfte att samla in 5 miljoner kr till klubben och den 15 maj, kl 11:30 hade 3 583 385 kr samlats in. Vid samma tidpunkt hade 8 202 Svartgula matlådor köpts av klubbens samarbetspartners och supportrar för att stödja den hårt arbetande vårdpersonalen i Storstockholm, och som samtidigt är en utsträckt hand till restaurangnäringen samt en liten hjälp till de människor som är i behov av mat. Målsättningen är att samla in medel till 10 000 matlådor, stort tack för stödet!

AIK Fotbolls reception och växel har tills vidare öppet kl 09-12 på vardagar. AIK Shops butik i Friends Arena har tills vidare stängt, men webbutiken är öppen dygnet runt. Personalen på sportkontoret är korttidspermitterade sedan den 1 april 2020. De som har möjlighet jobbar hemifrån för att i mesta möjliga mål förhindra smittspridning.

Herrlaget
Herrlaget genomför under veckan fyra gemensamma träningspass och nästa veckas gemensamma träning inleds på tisdag. Herrlagets samtliga träningar är fortsatt stängda för att förhindra smittspridning, d v s fortsatt samma rutiner och restriktioner för spelare och ledare. Spelare och ledare är fortsatt permitterade.

AIK-familjen har sorg efter den tragiska nyheten att den tidigare AIK-spelaren Per Vikman gått bort den 27 april 2020. Det blev sammanlagt en tävlingsmatch (1989) och en hållen nolla för målvakten Per Vikman i AIK-tröjan.

Damlaget
Majfönstret för Elitettans seriespel stängdes, nu tittas det på start i juni/juli alternativt en enkelserie på hösten för Elitettan. Damlaget genomför under veckan fem gemensamma träningspass. Damlagets samtliga träningar är fortsatt stängda för att förhindra smittspridning. Spelare och ledare är fortsatt permitterade.

Ungdom
Verksamheten inom AIK Ungdomsfotboll fortlöper som planerat. Seriespelet i S:t Erikscupen pågår och där följer vi direktiv och riktlinjer från FHM, SvFF och StFF.  Enligt dessa direktiv ska matcherna spelas utan publik och för att säkerställa det har vi egna matchvärdar på plats. Vi väntar på besked gällande start av de nationella serierna för F17, P16, P17 och P19 samt den regionala serien för P15 som är planerade att starta den 14 juni. F19 startar i augusti. Fokus ligger även på att hantera de ekonomiska konsekvenserna genom noggrann kontroll på kostnader och genom att skapa intäkter, bland annat genom kampanjen ”Inte bara existera” nu med inriktning på AIK-hjälpen, ta del att det statliga stödet och även ansökan om stöd från RF. Inom ramen för den omorganisation som vår nye klubbdirektör tagit initiativ till har vi även inlett en intern dialog om konsekvenser för AIK Ungdomsfotboll och parallellt med det även finna effektiva och konstruktiva lösningar för att ersätta Leif Karlsson som avslutar sitt uppdrag som sportchef den 30 juni 2020.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll