Vadim Jevtushenko tillbaka i AIK Fotboll

2022.03.29, kl 10:00
AIK Fotboll och Vadim Jevtushenko har enats om ett avtal som sträcker sig över 2022, där Vadim kommer verka som assisterande tränare för AIK Ungdomsakademis P19-lag.

– I linje med att arbeta Från U till A så har vi med Vadim adderat erfarenhet ifrån elitfotboll som ledare i spelar- och ledarutvecklingen. Med Vadim på plats säkerställer vi att akademins pedagogiska arbete balanserar erfarenheter från ungdomstränare, elittränare och före detta elitspelare och då främst från AIK:s herrlag. Vadim har bidragit med smokinglir i AIK som spelare, nu kommer han göra det som ledare i vår ambition med att skapa historia med framtiden, säger Peter Wennberg, teknisk direktör i AIK Fotboll.

– Det känns givetvis fantastiskt att vara tillbaka i AIK. Även om jag har varit borta ett tag så har jag alltid betraktat föreningen som mitt hem och känslan att få komma hem är ju som bekant alltid lika härlig. Nu längtar jag efter att få komma igång med arbetet och börja bidra med det jag kan till mina närmaste kollegor och AIK, säger Vadim Jevtushenko.

Vadim Jevtushenko kom som spelare till AIK Fotboll inför den allsvenska säsongen 1989 och spelade sammanlagt 137 tävlingsmatcher för klubben under sina fem säsonger. Han svarade för 38 mål under åren i AIK, bland annat två mål då AIK i och med 3–2-segern borta mot Malmö FF den 25 oktober 1992 säkrade det första SM-guldet på 55 år.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll