Viaplay tar över sändningarna för OBOS Damallsvenskan

2021.11.17, kl 14:00
Under nästkommande säsong kommer du kunna se AIK Fotbolls matcher i OBOS Damallsvenskan live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6.
– Det här är väldigt goda nyheter för oss, säger AIK Fotbolls vice VD, Fredrik Söderberg. 

NENT Group och ligaorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) kunde under förmiddagen meddela att samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan kommer att sändas live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6. Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6.

– Att NENT Group och Viaplay tar steget och gör en långsiktig satsning på OBOS Damallsvenskan är inte bara bra nyheter för fotbollen i stort, det ger också en klubb som AIK Fotboll betydligt större möjligheter till att bygga upp intresset kring evenemang och partnerskap kopplat till vår verksamhet. Liknande satsningar inom herrfotbollen har visat att publiksiffror och partnerintäkter ökar i och med att TV-produktionerna blir mer professionella. Det här är väldigt goda nyheter för oss, säger AIK Fotbolls vice VD, Fredrik Söderberg. 

För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full studioproduktion med expertkommentatorer och gäster. Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.

– Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanbase och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen, säger Anders Jensen, NENT Groups Ordförande och VD.

– Detta 5-åriga avtal med Nordic Entertainment Group, ett världsledande streamingföretag, är ett historiskt ögonblick för svensk damfotboll. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vår vision att vara en av världens mest konkurrenskraftiga ligor och kunna ta ytterligare stora steg för att driva damfotboll framåt, säger Tomas Hoszek, VD på Elitfotboll Dam.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll