Viktig information till dig som har årskort för säsongen 2020

2020.05.29, kl 12:00
I dag kom beskedet att Allsvenskan och Elitettan 2020 kan starta den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 kommer de inledande omgångarna att behöva spelas utan publik på läktarna efter direktiv från Folkhälsomyndigheten.
Det innebär att du som har årskort inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer är i kraft. Vi kan inte i nuläget säga hur länge det dröjer innan matcherna åter kan spelas med publik. Att värna om folkhälsan är ett överordnat mål.

Fotboll inför tomma läktare är inte detsamma. Vi kommer alla – spelare, ledare, funktionärer och inte minst alla åskådare som hade velat vara på plats – att sakna inramningen och upplevelsen. Att spela utan publik innebär också en ekonomisk utmaning av stora mått. Uteblivna intäkter sätter hård press på klubbarnas ekonomi. I dessa svåra tider behöver vi allt stöd vi kan få från våra trogna årskortsinnehavare.

Valmöjligheter för mig som årskortsinnehavare

Under kommande vecka planerar AIK Fotboll att kontakta dig som är årskortsinnehavare om de alternativ klubben kan erbjuda samt vilka rättigheter du som konsument har vid spel utan publik. Det är naturligt att du redan nu undrar vad som gäller när du inte har möjlighet att besöka matcherna. Vi har samlat några frågor och svar för att försöka tydliggöra vad som gäller. Om du har ytterligare frågor är det välkommen att höra av dig via mejl till biljett@aikfotboll.se.

 • Jag vill inte begära någon återbetalning.
  AIK Fotboll är oerhört tacksamma för alla som väljer detta alternativ varför vi erbjuder en kompensation om 15% rabatt för nästkommande säsongs årskort. I tillägg har du möjlighet att förse dig med en exklusiv souvenir som tack för att du ger AIK Fotboll ditt stöd under dessa extraordinära omständigheter.
 • Kan jag få ersättning för matcher som spelas utan publik?
  Ja, du kan få ersättning för de evenemang som du på grund av myndigheternas riktlinjer inte kan besöka.
 • Jag har tyvärr inte ekonomiska möjligheter att avstå från ersättning. Vilken ersättning kan jag få?
  Årskorten består av en serie av totalt 15 evenemang (Allsvenskan herr) respektive 13 evenemang (Elitettan dam). Ersättning utgår proportionellt mot det antal matcher du inte kan se på grund av myndigheternas riktlinjer. Om det blir fem allsvenska matcher utan publik kan du få ersättning motsvarande fem femtondelar av ditt årskort.
 • Behöver jag ansöka om att få ersättning?
  Ja, du behöver skicka in ett ersättningsanspråk till klubben. Ersättningen kommer efter att vi har behandlat din ansökan. Ansökan skickas i form av ett mejl till biljett@aikfotboll.se.
 • När kan jag ansöka om ersättning?
  Eftersom vi först efter att hela säsongen 2020 är spelad vet hur många matcher som spelades utan publik, kan du lämna in ditt ersättningsanspråk för de matcher du har gått miste om efter att omgång 30 av Allsvenskan/omgång 26 av Elitettan är spelad. Innan dess har AIK Fotboll inte möjlighet till att behandla ansökningar om återbetalning.

Slutligen vill AIK Fotboll betona förståelsen för hur coronapandemin har påverkat oss alla, både ur ett hälsoperspektiv som ur ett ekonomiskt perspektiv. Vi har full respekt för att olika förutsättningar råder för olika människor – det gäller självklart även AIK:s supportrar och medlemmar precis som samhället i övrigt. Därför är vi också extremt ödmjuka och tacksamma inför det stöd vi känner från alla supportrar som stöttar oss genom att avstå återbetalning eller på annat sätt bidragit i de kampanjer vi genomfört. Ni är ovärderliga för AIK Fotboll. Men vill vi också passa på att vända oss till alla er som troligtvis vill stötta oss genom att exempelvis inte begära återbetalning av årskortet, men som av olika anledningar inte har den möjligheten. Ni är alltid AIK:are och vi hoppas att få välkomna både er och alla andra tillbaka till vår hemmastadion när omständigheterna är annorlunda. Ta hand om er!

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll