Daniel Sundgren arbetsbefrias

2019.07.11, kl 11:30
AIK Fotboll har fattat beslut om att med omedelbar verkan arbetsbefria Daniel Sundgren under återstoden av det gällande avtalet mellan parterna.

Bakgrunden till beslutet är en rad händelser där Daniel till klubben tydligt uttryckt att han inte ville vara uttagningsbar till matchen mot FC Ararat-Armenia i den första kvalomgången i Uefa Champions League 2019/20. Utöver det valde Daniel att sjukanmäla sig tätt inpå avresan till Armenien på ett sätt som inte följer de rutiner som AIK Fotboll har för sjukanmälning.

Konsekvensen om Daniel spelat i kvalmatcherna mot FC Ararat-Armenia, vilket AIK Fotboll, Daniel Sundgren och hans nya grekiska klubb Aris FC enligt gällande avtal var överens om, hade inneburit att han inte kunnat spela för Aris FC förrän i ett eventuellt gruppspel av Uefa Europa League 2019/20. Den uppgörelse som tecknats med Aris FC gällande en transfer för Daniel Sundgren den 18 juli 2019 kommer att fullföljas.

– Vi känner en enorm besvikelse över hur Daniel hanterat sin avtalade avslutning i AIK. Han har haft en fantastisk karriär i AIK och att vi nu skiljs på detta sätt känns oerhört sorgligt, säger Björn Wesström.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll