Aboubakar Keita till AIK Fotboll

2023.02.01, kl 19:00
AIK Fotboll har skrivit ett avtal med den 25-årige ivorianen Aboubakar Keita som gäller till och med den 31 december 2024. Keita kommer till AIK på fri transfer och har senast spelat i Israel och Belgien.

25-årige Aboubakar Keita, född den 5 november 1997 i Republiken Elfenbenskusten, började spela ungdomsfotboll i klubben ATM Abobo innan han hösten 2015 flyttade till Danmark för att spela med FC Köpenhamn där han vann både ligan och cupen under den första säsongen. Han har därefter spelat i Halmstads BK, Stabæk Fotball, Oud-Heverlee Leuven, Royal Charleroi Sporting Club, RWD Molenbeek och senast i Sektzia Ness Ziona FC. Han har även spelat en landskamp för Elfenbenskustens U23-landslag.

Nyförvärvet kommer ansluta till sitt nya lag i Sverige, så fort han har fått sitt arbetstillstånd beviljat.

– Vi har letat efter en erfaren spelare som kan täcka en rad defensiva positioner, är stark på huvudet, brytningssäker och bra i passningsspelet och det tycker vi att vi har hittat i Abou. Han kan spela både som mittback och som defensiv mittfältare och är en spelare som har en lång erfarenhet från spel i Skandinavien vilket vi ser som en fördel, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

– Jag är redo för kamp i AIK-tröjan, säger Aboubakar Keita.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll