Adam Ben Lamin lånas ut under 2019

2019.08.16, kl 11:00
AIK Fotboll är överens med Utsiktens BK om ett låneavtal gällande spelaren Adam Ben Lamin. Adam ansluter omgående till Göteborgsklubben och lånet sträcker sig över säsongen 2019.

– Adam har en stor potential och goda möjligheter att bli en betydande AIK-spelare. Han är i en fas i sin utveckling där speltid är en av nyckelfaktorerna för att utvecklas. Vi är glada över att vi har hittat ett samarbete som vi tror kommer hjälpa Utsiktens BK under hösten och på lång sikt både Adam och AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

18-årige Adam Ben Lamin, född den 2 juni 2001 på Karolinska sjukhuset i Solna och uppvuxen i Stockholm samt Akalla, inledde som fyraåring sin fotbollskarriär i moderklubben Vasalunds IF och som tioåring kom han till AIK:s ungdomsfotboll där han gick vägen från ungdomslagen via U17-laget till U19-laget. Debuten för AIK:s A-lag skedde i 2018 års första träningsmatch, borta mot IK Frej Täby (1–0) inför 2 107 åskådare på Vikingavallen i Täby den 20 januari 2018.

Hans nya klubb under resten av året, Utsiktens BK, spelar 2019 i Division 1 Södra och ligger efter 18 spelade omgångar på tredje plats i tabellen, sex poäng efter serieledande Ljungskile SK och fyra poäng efter tvåan Skövde AIK. Hemmamatcherna spelas på Ruddalens IP i Västra Frölunda i Göteborg.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll