AIK - BP spelas på Friends Arena

2020.01.15, kl 16:00
AIK:s damlag fyller 50 år under 2020. Som en del av firandet kommer derbyt mot IF Brommapojkarna i den åttonde omgången av Elitettan att spelas på Friends Arena i Solna.

– Att vårt damlag får möjligheten att spela en match på Friends Arena som en del av att verksamheten fyller 50 år känns fantastiskt. När vi nu kan berätta om den här matchen sätter vi också en riktning för framtiden och visar att vi menar allvar med vår ambition att höja nivån kring matcharrangemang och publikrekrytering ytterligare. Jag hoppas att alla AIK:are tar tillfället att hylla vårt fantastiska a-lag på Nationalarenan den 30 maj, men även att vi gemensamt ser till att öka vårt publiksnitt på Skytteholms IP under säsongen, säger Fredrik Söderberg, biljett- och marknadschef på AIK Fotboll.

– I AIK finns en strävan att lyfta klubbens damlag till en ny nivå och att spela på Friends Arena symboliserar vårt mål att ta nästa steg i utvecklingen. Jag hoppas och tror att det ska kännas inspirerande för våra spelare och tränare samt för alla flickor och pojkar på läktaren. Att komma till Nationalarenan och fira 50 år av damfotboll i AIK tillsammans med våra supportrar och hela klubben blir en fin dag under säsongen, säger AIK Fotbolls sportchef Anne Mäkinen.

AIK:s damlag spelade sin första match den 10 maj 1970 då man mötte Ronna SK (2–0) på Bårsta IP i Södertälje. Derbyt mot BP spelas lördagen den 30 maj, kl 13:00 och det blir andra gången genom tiderna som damlaget spelar på Friends Arena och den första gången som man gör det som en enskild match. Den 4 maj 2019 mötte man IK Uppsala Fotboll (2–2) strax efter att herrlaget mött Athletic FC Eskilstuna (2–1) på samma arena.

Biljettinformation gällande damlagets matcher i Elitettan och Svenska cupens gruppspel kommer senare.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll