AIK Fotboll AB:s VD Manuel Lindberg tar tjänstledigt

2023.04.04, kl 09:00
AIK Fotboll AB:s verkställande direktör Manuel Lindberg har, efter samråd med bolagets styrelse, ansökt och beviljats tjänstledighet fram till och med den 20 april 2023. Styrelsen har utsett Fredrik Söderberg till extern firmatecknare med befogenheter och ansvar motsvarande VD under Manuel Lindbergs tjänstledighet.

Manuel Lindberg har sedan november 2022 haft dubbla roller inom AIK Fotbolls organisation och har vid sidan av sin ordinarie roll även agerat tillförordnad sportchef, vilket har medfört en extrem arbetsbelastning under en längre period.

– Rekryteringen av ny sportchef herr till AIK Fotboll har tagit längre tid än planerat. Den pågående rekryteringsprocessen, i kombination med ett händelserikt transferfönster, har medfört att arbetsbelastningen för Manuel varit extrem under en längre period. För oss är det viktigt att vår verkställande direktör ges rätt förutsättningar att kunna fullgöra sitt ordinarie uppdrag åt AIK Fotboll. Vi ser det därför som naturligt, nu när transferfönstret har stängt, att bevilja Manuel tjänstledighet under en period för att han därefter ska återgå till det uppdrag som han har fått av AIK Fotbolls styrelse. Tjänstledigheten kan förlängas om situationen kräver detta, säger AIK Fotboll AB:s styrelseordförande Robert Falck.

Fredrik Söderberg, som agerade tillförordnad VD under början av 2022, har utsetts till extern firmatecknare med befogenheter och ansvar motsvarande verkställande direktörens under den period som Manuel Lindberg är tjänstledig.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll