AIK Fotboll erbjuder gratis mensskydd till samtliga flick- och damspelare

2023.03.28, kl 16:00
AIK Fotboll kommer under 2023 erbjuda samtliga flick- och damspelare i klubben gratis mensskydd. Detta kommer ske i samarbete med företaget RedLocker, som arbetar med olika distributionslösningarna för att förse verksamheter med mensskydd.

För AIK Fotboll är det en självklarhet att alla inom klubben ska känna välmående och trygghet i sin vardag. Som ett led i detta kommer samtliga flick- och damspelare erbjudas gratis mensskydd under 2023, för att alla ska kunna få ut sin fulla potential i såväl sitt fotbollsspelande som privat. Företaget RedLocker kommer förse Skytteholms IP med två röda automater för fri tillgång till mensskydd.

– Att AIK väljer att ta det här steget är både viktigt och bra för att ta bort tabun som finns kring mens i vardagen. Alla tjejer har det och att det nu kommer finnas skydd tillgängligt för både de yngre och även för oss damspelare är jättebra, säger Jennie Nordin, lagkapten i AIK Fotboll.

– Jag tror att reaktionerna kommer vara väldigt positiva. Min personliga känsla är att det här är ett jätteviktigt initiativ för att skapa en jämställd idrottsplats där alla känner sig inkluderade, välkomna och får rätt förutsättningar, säger Liza Eriksson, medgrundare RedLocker.

RedLocker kommer stå för distributionen i automaterna som kommer fyllas på kontinuerligt.

Fakta RedLocker
RedLocker har sedan 2018 lett en revolutionerande förändring – gratis mensskydd. Idag är det ett snabbväxande företag som levererar unika och högkvalitativa lösningar för att göra världen rättvisare för människor med mens. De röda distributionslösningarna för mensskydd har implementerats i tusentals verksamheter runt om i hela Europa. De skapar viktig förändring tillsammans, för enskild individ och kommande generationer.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll