AIK Fotboll förstärker staben med Mesut Meral

2023.01.14, kl 11:15
AIK Fotboll har anställt 35-årige Mesut Meral som match- och motståndsanalytiker för klubbens herrlag. Mesut kommer närmast från en roll som chefstränare för BK Olympic i Ettan Södra och tillträder sin nya tjänst per omgående.

– Med Mesut Meral kommer vi gå in ännu starkare i säsongen 2023. Han har ett gott rykte och har tidigare erfarenhet av att arbeta tillsammans med Andreas Brännström vilket vi givetvis ser som en fördel. Mesut blir verkligen en tillgång för AIK Fotboll, säger tf sportchef Manuel Lindberg.

– Det känns mycket bra att Mesut ansluter till AIK Fotboll. Dels för sin analytiska förmåga där han i samarbete med Lukas Arndt kommer att skapa stora fördelar för oss, men även genom sin personlighet. Han har förmågan att få människor runt omkring sig att må bra och jag ser fram emot att han kliver in i teamet kring herrlaget, säger AIK Fotbolls chefstränare Andreas Brännström.

– Det känns kul att vara en del av AIK Fotboll. Vi har mycket jobb framför oss med en föryngringsprocess i truppen så jag ska snabbt försöka hitta min roll i teamet och ser fram emot att sätta igång, säger Mesut Meral.

Mesut Meral föddes tisdagen den 1 december 1987 i Nusaybin, Turkiet. Familjen flyttade till Uppsala 1994 och vidare till Mora 2000. Han representerade Dalkurds FF från och med grundandet 2004 och ytterligare två säsonger. Efter att ha spelat i division 4 som högst gav han upp spelarkarriären och valde i stället att satsa på en roll som ledare.

2018 rekryterades han som assisterande tränare till Dalkurds FF under klubbens debutsäsong i Allsvenskan. Han fortsatte jobbet även nästkommande år innan han lämnade klubben för en roll som assisterande tränare till Andreas Brännström i Jönköpings Södra IF 2020.

Det blev endast ett år i Jönköping innan han flyttade tillbaka till Uppsala och Dalkurds FF, denna gång i en roll som chefstränare. Även denna sejour blev ettårig innan flyttlasset gick till Skåne och Malmö FF:s samarbetsklubb BK Olympic där han som chefstränare förde laget till en sjätteplats i Ettan Södra.

Text: Fredrik Söderberg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll