AIK Fotboll lånar Olivia Lindstedt

2022.08.10, kl 15:00
AIK Fotboll är överens med Olivia Lindstedt och FC Rosengård om ett lån av den 21-åriga mittfältaren fram till säsongens slut. Olivia ansluter omgående till damlaget och kommer att spela i tröja nummer 25.

AIK Dams ambitioner i höst är verkligen att börja tävla och försöka klättra i tabellen. Rekryteringarna vi gör nu i sommar ger oss en konkurrensnivå som jag tror är nyttig i vår dagliga miljö. Det höjer nivån och bidrar till att alla blir medvetna om att vi går för det i höst. Dessa spelare kommer bidra och förstärka inför potentiella scenarier vi har framför oss och jag är väldigt glad över att ha dem i AIK, säger Herish Sadi, tillförordnad sportchef för damlaget.

Är väldigt glad att få spela för AIK och redo för höstsäsongen! Nu är fullt fokus på att spela bra fotboll och samtidigt ta oss så högt upp i tabellen som möjligt, säger Olivia Lindstedt.

21-åriga Olivia Lindstedt, född onsdagen den 23 maj 2001, började sin fotbollskarriär i Glumslövs FF med hennes pappa Peter som ledare för laget. Inför säsongen 2019 började Olivia spela för FC Rosengårds F19-lag, där hon stod för tolv mål på 14 matcher under sin första säsong i Malmöklubben.

Olivia fick i den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan 2019 sitta på bänken för första gången med FC Rosengårds A-lag i bortamatchen mot KIF Örebro DFF som slutade 0-4, där Olivia inte fick någon speltid under matchen. Debuten för FC Rosengårds A-lag kom istället den 8:e september 2019 i kvalet till Svenska cupen gruppspel 2020 borta mot Dösjöbro IF. Matchen slutade med en 5-0-vinst för FC Rosengård där Olivia spelade hela matchen och gjorde mål i den 49:e matchminuten. 

Månaden efter studenten i juni 2020, skrev Olivia sitt första A-lagskontrakt med de regerande mästarna FC Rosengård. Den 8:e november 2020 kom debuten i OBOS Damallsvenskan, efter att Olivia blivit inbytt istället för Caroline Seger i den 89:e matchminuten i 0-3-segern borta mot Piteå IF.

I början av 2021 flyttade Olivia till Florida, USA, för att spela för universitetslaget, Florida Gulf Coast Eagles, under säsongen. Olivia startade alla 18 matcher och stod för ett mål och tre assist under sin tid i Florida. Inför 2022 flyttade Olivia tillbaka till Malmö för spel i FC Rosengård, där hon under OBOS Damallsvenskan 2022 har suttit på bänken i elva matcher, varav två gånger blivit inbytt. 

Olivia har även representerat Sverige i två F19-landskamper och tre F17-landskamper.

Text: Ludvig Solvin

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll