AIK Fotboll lånar ut spelare till Vasalunds IF

2018.02.15, kl 13:00
AIK och Vasalunds IF har 2018 ett fördjupat samarbete på seniornivå. Nebojša Novaković är anställd av AIK Fotboll som chefstränare för Vasalunds herrlag. AIK Fotbolls syfte med samarbetet är att hitta ett steg i utvecklingen av unga spelare med matchtid på seniornivå samtidigt som den dagliga verksamheten bedrivs med samma fokus och prioriteringar som AIK:s egna verksamhet. För Vasalunds del handlar samarbetet om att få tillgång till spelare och ledare som kan utveckla klubben på såväl kort som lång sikt.

Vasalunds IF och AIK har nu tagit ett gemensamt beslut om ett antal spelare som kommer att lånas ut permanent till Vasalund under vårsäsongen. Från AIK A är det Daniel Mushitu, från AIK U19 är det Adam Ben Lamin och Melker Antonsson. Under mars månad kommer klubbarna att fatta beslut om vilka fem utespelare och en målvakt som är aktuella att sätta upp på en utlåningslista mellan klubbarna.

Vasalunds IF deltar i Svenska cupens gruppspel och spelar hemma mot Hammarby den 18 februari, kl 15:00 på Tele2 Arena, hemma mot IF Elfsborg den 25 februari, kl 17:00 på Skytteholms IP samt borta mot Gais den 4 mars, kl 15:00 på Gamla Ullevi. I Vasalunds A-trupp finns sedan tidigare de båda svenska mästarna med AIK, Kenny Pavey och Yussuf Saleh.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll