AIK Fotboll lanserar Evighetskortet

2018.11.27, kl 13:35
Den allsvenska säsongen 2018 var en sportslig framgång för AIK Fotboll. Men även gällande publik slogs flera rekord. Nu har arbetet påbörjats med att ta nästa steg inför 2019, där ambitionen är att överträffa föregående års publiksiffror. En nyhet är möjligheten att teckna sig för Evighetskortet - ett årskort som ger tillträde till AIK Fotbolls samtliga allsvenska hemmamatcher under innehavarens livstid.

Under säsongen 2018 noterade AIK Fotboll sitt högsta publiksnitt genom tiderna med 23 664 åskådare/hemmamatch vilket med god marginal passerade det tidigare rekordet från säsongen 1949/50 då 21 768 åskådare i snitt såg AIK på Råsunda Fotbollstadion. Dessutom sattes publikrekord i en enskild AIK-match två gånger om under hösten 2018, dels i mötet med Hammarby (49 034 åskådare) och sedan igen när laget tog emot Gif Sundsvall (50 128 åskådare) i den näst sista omgången. Det sportsliga resultatet var en av anledningarna till publikframgången, men enligt Fredrik Söderberg, AIK Fotbolls biljett- och marknadschef finns andra skäl:
– Efter sex säsonger på Friends Arena är min uppfattning att vi som förening hittat hem. Hemmaderbyt mot Hammarby och den sista hemmamatchen mot Gif Sundsvall är två exempel på evenemang där allt från barn till pensionärer haft väldigt bra upplevelser, trots att arenan var nära sin maxkapacitet, säger Fredrik Söderberg.

Evighetskortet
Inför 2019 lanseras en ny sorts årskort, kallad ”Evighetskortet”.
– Vi är stolta över att kunna välkomna alla till våra läktare, oavsett ålder, yrke och bakgrund. Den gemensamma nämnaren är gemenskapen kring vårt älskade fotbollslag. Som en hyllning till den kärleken har vi tagit fram Evighetskortet. Det blir troligen ingen storsäljare, men kanske kan kortet fungera som en påminnelse om att AIK alltid finns där för dig, fortsätter Söderberg.

Evighetskortet kostar 189 100 kr och gäller som entré för AIK Fotbolls samtliga hemmamatcher i Allsvenskan, så länge kortinnehavaren lever. Med Evighetskortet ingår dessutom att fritt välja vilken läktarsektion man vill besöka i varje specifik match.

Mot nya rekord
Vecka 47 påbörjades nyteckningen av årskort inför säsongen 2019 och intresset är oerhört stort.
– Vi satsar på att locka ännu fler åskådare till våra matcher nästa år. AIK Fotboll är regerande svenska mästare och kvalar till Uefa Champions League, så vi har goda förutsättningar att lyckas, säger Fredrik Söderberg.

Redan vid dags dato kan klubben konstatera att det aldrig tidigare sålts så många årskort i november och att försäljningen går avsevärt bättre än prognosen inför Allsvenskan 2019.

Fortsatt satsning på barn och pensionärer
Nytt för kommande säsong är att man, utöver specialpriser för pensionärer och barnfamiljer, erbjuder specialpris för barn på samtliga läktarsektioner.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019