AIK Fotboll och Viktor Fischer avslutar lånet

2023.06.29, kl 18:00
AIK Fotboll är överens med Viktor Fischer om att parterna avslutar det pågående låneavtalet. Det blev sammanlagt tolv tävlingsmatcher för Viktor Fischer i AIK-tröjan och han svarade för två mål.

Annons:

Viktor Fischer har i samtal med AIK önskat att säga upp avtalet i förtid då Viktor känner att hans kropp och skadehistorik hindrar honom att prestera på den nivån han strävar efter. AIK har valt att tillmötesgå Viktors önskemål och har ömsesidigt kommit överens om att omedelbart säga upp låneavtalet. Partnerna vill tacka varandra för en god relation och för att ha hanterat beslutet med vederbörlig omsorg.

– Viktor har under sin tid i klubben bidragit på det bästa sätt som han har kunnat, men skador efter en lång karriär gör att han inte har kunnat delta och bidra på det sättet som vi alla har önskat. Båda parter tycker därför att det i nuvarande läge är bäst att avsluta samarbetet och vi önskar Viktor stor lycka framöver, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

29-årige Viktor Fischer, född den 9 juni 1994 i Danmark, började spela ungdomsfotboll i klubben IF Lysing innan han fortsatte till de danska klubbarna AGF Århus och FC Midtjylland. Under 2011 skrev han på för AFC Ajax och började spela med deras juniorlag innan han hösten 2012 debuterade för herrlaget i Eredivisie. Efter att ha vunnit ligan med Ajax både 2012/2013 och 2013/2014 skrev Viktor under sommaren 2016 på för Middlesbrough FC i engelska Premier League. Det blev en säsong i England innan 1. FSV Mainz 05 och tyska Bundesliga lockade. Under januarifönstret 2018 värvades Viktor av FC Köpenhamn och det blev tre och ett halvt år, och en ligatitel 2018/2019, i den danska huvudstaden innan han skrev på för belgiska Royal Antwerp FC. Den 3 februari 2023 meddelade AIK Fotboll att man var överens med Viktor Fischer och hans belgiska klubb Royal Antwerp FC om ett låneavtal för 2023 och han anslöt omgående till AIK:s träningsläger i Portugal.

Tävlingsdebuten för AIK skedde den 18 februari 2023 då AIK i gruppspelet av Svenska cupen 2022/2023 tog emot Västerås SK FK (1–1) inför 13 008 åskådare på Tele2 Arena i Stockholm. Viktor inledde på bänken i tröja nummer 7 under ledning av chefstränaren Andreas Brännström och i den 57:e matchminuten ersatte han John Guidetti. Debutanten var nära att bli matchhjälte i den 84:e matchminuten, men hans hårda avslut gick i undersidan av ribban. Åtta dagar senare ställdes AIK mot Östersunds FK (3–0) inför 2 042 åskådare på Jämtkraft Arena i Östersund och Viktor Fischer startade matchen och svarade för 2–0 och 3–0 i den andra halvleken. 2–0-målet var det första AIK-målet som gjorts av en dansk spelare sedan den 19 november 1911 då Vilhelm Palme målade för AIK.

I Allsvenskan blev det inför sommaruppehållet spel i åtta matcher, varav tre från start, för honom. Viktor Fischer lämnar AIK efter tolv tävlingsmatcher, varav sex från start, och han svarade för två mål. Viktor har även spelat 21 A-landskamper för Danmark och svarat för tre mål.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll