2017.11.22, kl 13:18

AIK Fotboll värvar Budimir Janošević

AIK Fotboll är överens med den serbiske målvakten Budimir Janošević om ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 december 2020.
20171117_124426

– Budimirs egenskaper och personlighet gör att vår målvaktsbesättning kommer innehålla en skarp konkurrenssituation vilket vi tror är nästa steg i att utveckla både individerna och spelet. Budimirs spel i BP under den gångna säsongen lade grunden för att de kvalificerade sig för Allsvenskan 2018, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det är en stor ära för mig att få möjligheten att spela för en klubb med så mycket historia och förväntningar på sig som AIK. Jag är här för att vinna titlar och att kontinuerligt spela europacuper tillsammans med resten av spelarna och ledarna. Klubben har de bästa supportrarna, den bästa arenan samt fantastiska förutsättningar och vi behöver vara fokuserade, dedikerade och arbeta hårt för att skriva en fin historia de närmaste åren. Jag kan lova att jag kommer att ge allt för AIK, säger Budimir Janošević.

28-årige Budimir Janošević, född den 21 oktober 1989 i Belgrad, är 190 cm lång och inledde sin fotbollskarriär i moderklubben FK Cukaricki där han gick hela vägen via klubbens U19-lag till A-laget.

A-lagsdebuten i ligan för FK Cukaricki skedde säsongen 2009/2010. Efter säsongen lämnade han klubben och spenderade de nästa säsongerna i FK Jagodina, FK Vovjodina, FK Rad och FK Teleoptik innan han sommaren 2013 värvades av FK Spartak Subotica. I februari 2015 lånades målvakten ut till turkiska Adana Demirspor under sex månader innan han återkom till FK Spartak Subotica inför säsongen 2015/2016. Den 23 februari 2017 värvades Budimir Janošević av IF Brommapojkarna och det blev 16 matcher för honom i Superettan då BP slutade på första plats i tabellen och därmed kvalificerade sig för Allsvenskan 2018. Janošević noterade åtta nollor under sin debutsäsong i Superettan.

Förläng/köp era årskort redan idag via denna sida. Se alla våra kategorier av årskort på denna sida. Årskort vad gäller? Läs mer på denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll