AIK Fotboll värvar Felix Michel

2019.07.25, kl 17:01
AIK Fotboll är överens med Athletic FC Eskilstuna om en övergång av 25-årige Felix Michel som spelat i AFC sedan 2018. Avtalet mellan parterna sträcker sig till och med den 15 juli 2022 och Michel ansluter till AIK omgående.

– Felix har egenskaper för att befästa och utveckla AIK:s sätt att spela. Han har både potential och färdigheter som gör att han kommer att bidra till AIK på både kort och lång sikt. Hans bakgrund, personlighet och driv passar väl in i vårt truppbygge och den identitet som vi vill att spelartruppen ska utstråla, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det är en fantastisk känsla att skriva på för en av Skandinaviens absolut största klubbar och det är även det största steget i min fotbollskarriär hittills, säger Felix Michel.

25-årige Felix Michel, född den 23 juli 1994 på Södertälje sjukhus, inledde som sjuåring sitt fotbollsspelande i moderklubben Syrianska FC. Efter juniorfotboll i Syrianska FC A-lagsdebuterade han 2013 för klubben och det blev spel i sex tävlingsmatcher under året. Han spelade sammanlagt fyra säsonger med Syrianskas A-lag innan han i augusti 2016 skrev på ett avtal med den turkiska klubben Eskişehirspor som spelade i TFF First League, den näst högsta ligan i Turkiet. Det blev spel i tio tävlingsmatcher innan han i mars 2018 vände hem till Sverige och signerade ett avtal med Athletic FC Eskilstuna. Under det första året i AFC blev det 21 matcher i Superettan då man kvalificerade sig för Allsvenskan samt en match i Svenska cupen. Under 2019 har han spelat 13 matcher från start i Allsvenskan samt i Svenska cupen.

Den 15 november 2018 debuterade Felix Michel för Libanons A-landslag då de mötte Uzbekistan (0–0) och han spelade 90 minuter. Det har hittills blivit spel i sammanlagt fem A-landskamper för honom och han har svarat för ett mål. Målet kom mot Nordkorea (4–1) den 17 januari 2019 då han svarade för 1–1-målet.

Felix Michel kommer att spela i tröja nummer 12 i AIK.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll