AIK Fotboll värvar Jesper Ceesay

2021.12.21, kl 13:30
AIK Fotboll är överens med IF Brommapojkarna och Jesper Ceesay om en transfer gällande den 20-årige spelaren som därmed ansluter till AIK Fotboll från årsskiftet. Avtalet mellan parterna löper till och med den 31 december 2025.

– Jesper Ceesay, kommer från en väldigt stark säsong i BP där han på många sätt bidragit till avancemanget till Superettan. Jesper är skicklig på att positionera sig på planen och en duktig passningsspelare som behärskar både det korta och det långa spelet. Jag ser fram emot att se Jesper ta ytterligare kliv i sin utveckling, men nu i den vackra svartgula tröjan. Varmt välkommen Jesper, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Jag känner mig nu redo att ta nästa steg i min fotbollskarriär. Det är därför en ära för mig och samtidigt känns det fantastiskt kul att få skriva på för en så stor och anrik klubb som AIK. Jag ser fram emot att få vara med och bidra till nya framgångar för klubben under nästa säsong, säger Jesper Ceesay.

20-årige Jesper Ceesay, född lördagen den 20 oktober 2001 på Karolinska sjukhuset i Solna och uppväxt i Hässelby, började som femåring spela fotboll i moderklubben Hässelby SK. Det blev ett år i klubben innan han bytte till IF Brommapojkarna. Han gick där hela vägen från spel i ungdomsakademin, via juniorlaget och upp till A-laget. Under 2018 till 2021 spelade Jesper 51 matcher med P17 och P19. I mars 2020 meddelade klubben att de hade flyttat upp Jesper till herrtruppen.

Debuten för A-laget i BP skedde i den andra omgången av gruppspelet i Svenska cupen 2019/2020 då IF Brommapojkarna tog emot Hammarby (0–2) inför 3 186 åskådare på Grimsta IP. Jesper Ceesay inledde på bänken i tröja nummer 4 under ledning av huvudtränaren Shaun Constable, och i den 71:a matchminuten ersatte han Amadeus Sögaard. Han startade även den avslutande gruppspelsmatchen borta mot Varbergs BoIS FC (1–1) den 8 mars 2020. Starten av Ettan Norra sköts med anledning av pandemin covid-19 upp till den 14 juni 2020 och BP mötte IK Frej Täby (1–0) på Vikingavallen i Täby. Jesper Ceesay inledde på bänken i tröjnummer 24 och ersatte Alexander Seger i den 68:e matchminuten.

Det blev 27 matcher, varav 21 från start, i Ettan Norra då BP slutade på andra plats, sju poäng efter Vasalunds IF. I kvalet till Superettan ställdes man mot Trelleborgs FF och det blev stor dramatik. I det första mötet på Grimsta IP den 9 december 2020 tog BP ledningen genom Oskar Fallenius i den 82:a matchminuten, men sju minuter senare kvitterade inhopparen Safiu Fatawu. I returen på Vångavallen i Trelleborg fyra dagar senare var det BP som kvitterade sent då Alexander Nilsson i den 91:a matchminuten slog till med 1–1-målet. Matchen gick till förlängning och straffsparkavgörande där Trelleborgs FF var starkast. Jesper Ceesay startade både kvalmatcherna för BP.

Den 9 april 2021 meddelade IF Brommapojkarna att man förlängt avtalet med mittfältaren och det nya avtalet sträckte sig över säsongen 2023. IF Brommapojkarna svarade för en mycket stark säsong i Ettan Norra och noterade endast två förluster då man vann serien, åtta poäng före Dalkurd FF. Seriesegern innebar avancemang till Superettan 2022. Jesper Ceesay spelade 26 seriematcher, varav 22 från start. Han spelade även två matcher från start i Svenska cupen 2021/2022. Jesper blev under hösten utsedd till årets talang i Ettan Norra 2021.

Den 21 december 2021 meddelade AIK Fotboll att man var överens med IF Brommapojkarna och Jesper Ceesay om en övergång och han ansluter till Karlberg då försäsongen drar igång i januari 2022. Han kommer att spela i tröja nummer 24.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll