AIK Fotbolls kampanj Det Digitala Omklädningsrummet prisas i Europa

2022.09.23, kl 14:37
AIK Fotboll och BenQ's samhällsinitiativ Det Digitala Omklädningsrummet blev under torsdagskvällen tilldelade priset ECA Social Impact Award av ECA Europe.

AIK Fotboll och BenQ’s kampanj Det Digitala Omklädningsrummet blev under 2021 mycket uppmärksammat i såväl svenska som utländska medier. Initiativet syftar till att utbilda ungdomar, ungdomsledare och föräldrar i omfattningen av hot, trakasserier och mobbning på nätet, hur det kan motverkas samt vilka konsekvenser det får för den som blir utsatt. Tidigare under hösten var AIK Fotboll en av de fyra klubbarna som blev nominerade till ECA Europe’s pris The Social Impact Award.

Under torsdagens prisutdelning i Istanbul blev det officiellt att Det Digitala Omklädningsrummet stod som vinnare. De tre övriga finalisterna vars initiativ uppmärksammades var GNK Dinamo Zagreb, Olympique de Marseille och İstanbul Başakşehir FK. Max Bergander, värdegrundsansvarig AIK Fotboll fanns på plats för att ta emot priset.

– En fantastisk känsla och ära att få ta emot en utmärkelse av denna dignitet för den vittnar om det oerhört fina arbete vi som klubb gör i vardagen för att bli en än mer inkluderande och trygg plats. Något alla AIK:are ska känna stolthet över. Detta gör vi tillsammans, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig AIK Fotboll

Vill du veta mer om Det Digitala Omklädningsrummet och AIK Fotbolls övriga samhällsinitiativ? Se allt under fliken “Samhälle” på aikfotboll.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll