AIK Royal Edition gör det kungliga inkluderande

2022.02.18, kl 10:02
AIK bildades 1891 för att alla skulle ha rätt att utöva idrott, och idén lever vidare i klubben i allra högsta grad. Att få röra sig och sporta är i AIK:s ögon en mänsklig rättighet. För alla. Därför går alla intäkter från försäsongströjan AIK Royal Edition till att ge fler unga ekonomisk möjlighet att idrotta.

Årets försäsongströja har kungligt tema, men med en twist. Där kunglighet ofta förknippas med elitism, makt och pengar, vill AIK sända ett helt annat budskap: Alla AIK:are är kungar och drottningar.

– Att vara kung eller drottning är i första hand en attityd mer än ett ämbete. Alla AIK:are är kungliga i sitt sätt att vara. Från spelare i våra a-lag till knattelagen, funktionärer, ledare och supportrar. Oavsett vem du är eller varifrån du kommer. Alla har ett svartgult hjärta som pumpar kungligt, blått blod. Detta är temat för årets försäsongströja, säger Fredrik Söderberg, tf Klubbdirektör AIK Fotboll.

-sajt2022_02_09_NIKE_S01_074_v1

AIK Royal Edition.

Det kungliga temat för även tankarna till det faktum att AIK står under kungligt beskydd och har flera supportrar från kungafamiljen.

– Vi är självklart glada över detta samtidigt som vi vill understryka att alla AIK:are är lika viktiga för klubben. Från kungliga slottet till stad, förort och landsbygd. Vi är överallt! Detta är styrkan med vår klubb. Detta är Allmänna Idrottsklubben, kommenterar Fredrik Söderberg.

AIK Royal Edition har en djupblå “Royal Blue” färg, baserad på den blå färgen i AIK:s crest. Över bröstet syns även en karta över Stockholm som ett hommage till hemstaden och att man är alla Stockholmares klubb, även om Solna och blå linjen ligger extra nära hjärtat. Klubbmärket är upphöjt på en bas av tjock blå sammet. Klubbnamnet återfinns i guld på bröstet och tröjan har gula och guldfärgade detaljer. AIK Royal Edition är baserad på modellen Nike Dri-FIT Adv.

4.5CROP_2022_02_09_NIKE_S17_008

AIK Royal Edition.

Försäsongströjan släpps till försäljning fredagen den 25 februari, kl 10:00 på aikshop.se där den kommer kunna köpas enligt principen “först till kvarn” till en kostnad av 1 099 kronor styck.

Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till Stadium Sports Camp, som är ett icke vinstdrivande bolag med mål att sätta ungdomar i rörelse och ge dem tillgång till sport.

AIK-Nike-Box0215CROPPED4.51

Presentboxen som AIK Royal Edition levereras i.

Om Stadium Sports Camp: Stadium Sports Camp är Sveriges största sport- och upplevelseläger som arrangerats av Stadium i 27 år. Sedan starten har över 100 000 barn och unga aktiverats. Deltagare mellan 11 och 15 år får chansen att utöva upp till 22 olika sporter och skapa minnen för livet under en veckas tid i Norrköping eller Halmstad. Stadium Sports Camp är ett icke vinstdrivande bolag och har delat ut över 60 miljoner till föreningslivet sedan 1995.

Om AIK Fotbolls roll som samhällsaktör: Initiativet att skänka intäkterna från försäsongströjan till samhällsbyggande verksamhet är en del i AIK Fotbolls långa tradition av samhällsengagemang i allmänhet och barn i utsatta situationer i synnerhet. Ett exempel på detta är Svartgul Julafton som AIK Fotboll genomför med organisationen Maskrosbarn för att ge barn med dysfunktionell hemmiljö en fin upplevelse under julen. Det Digitala Omklädningsrummet är ett initiativ för att utbilda ungdomar, ungdomsledare och föräldrar kring hot, trakasserier och mobbning på nätet och hur dessa kan motverkas. AIK:s vanliga ungdomsverksamhet har också en stor roll i att ge många unga en meningsfull fritid med rörelse och gemenskap. Utöver arbetet med ungdomar jobbar AIK även tätt med Hjärt-Lungfonden som är klubbens officiella välgörenhetspartner.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll