2018.05.31, kl 10:00

AIK-tränare till norska Tippeligan

Marti Cifuentes, chefstränare för AIK:s U19-lag har fått ett erbjudande som A-lagstränare för Sandefjord Fotball och Marti lämnar därmed sitt uppdrag för AIK. Chefstränaren för AIK Ungdomsakademi, Elie Mineirji tar över som chefstränare för U19.

Marti har under sin tid i AIK bidragit på ett positivt sätt i det ständigt pågående utvecklingsarbete som präglar verksamheten. Elie Mineirji har i sin roll som chefstränare för akademin haft ett övergripande ansvar och kliver nu fullt ut in i tränarollen för U19. De administrativa uppgifterna i hans tidigare uppdrag tas nu över av akademikoordinator, Johannes Wiklund som därmed tar över rollen som akademichef.
I den övergripande organisationen finns dessutom Peter Wennberg, utvecklingschef och Leif Karlsson, sportchef ungdom kvar på samma sätt som tidigare.

Marti om sin tid i AIK.
-I would like to thank all AIK supporters, workers and players for my time here. Has been an exciting year and a half and it has been a pleasure to be part of this club. Special thanks to Dennis Hörtin, Leif Karlsson, Peter Wennberg, Elie Mineirji and all the coaches, both from the Academy and the A-laget, for his support and help during these months. A new challenge in my life is coming, but I will always keep this club in my heart.
Vi är AIK!

Elie Mineirji har varit tränare i AIK U sedan 2000, han har SvFF högsta tränarutbildning Pro Level och har under lång tid varit en drivande kraft i utvecklingen av AIK Ungdomsakademi. Elie har även under 2014-2017 parallellt med sitt uppdrag i AIK ingått som tränare i olika ungdomslandslag.

– Att som chefstränare i akademin jobbat parallellt med det administrativa och det praktiska på plan med alla tränare och övrig personal nu få möjlighet att till 100 % fokusera på det lag och de spelare som står närmast vårt A-lag ser jag som en stimulerande och spännande uppgift. Skillnaden gentemot mitt tidigare uppdrag blir nu att jag ännu mer kan bidra med min kompetens närmare spelarna och ge dem möjlighet att ta nästa steg in i elitfotbollen. Vi har en väldigt kompetent stab kring U19 och ett gott samarbete med AIK:s herrlag som gör att förutsättningarna för att göra ett bra jobb är stora, säger Elie Mineirji

–AIK Fotboll tackar Marti för hans insats under tiden i AIK och önskar honom all framgång med sitt nya uppdrag och karriär som tränare framöver.
Vi kan även konstatera att tränare inom AIK Ungdom har den kvalitet som innebär att de är attraktiva även på en högre nivå, nationellt såväl som internationellt.
Vi hälsar samtidigt Elie välkommen till hans nya uppdrag som chefstränare för U19 och där fortsätta det långsiktiga och viktiga arbetet med att utveckla våra unga spelare till spelare för vårt A-lag, avslutar Leif Karlsson Sportchef AIK Ungdomsfotboll.

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll