Andreas Brännström ny chefstränare för AIK Fotbolls herrlag

2022.11.08, kl 10:15
AIK Fotboll är överens med 46-årige Andreas Brännström om rollen som ny chefstränare för klubbens herrlag. Andreas kommer närmast från allsvenska Mjällby AIF och avtalet mellan parterna gäller till och med den 31 december 2025.

– Andreas är en tränare som många i vår organisation har god kännedom om sedan tidigare. Han besitter en stor kunskap, samt har en stor erfarenhet av att leda och utveckla spelare individuellt och som lag. Hans starka och uppskattade ledarskap tror vi kan vara vägledande för AIK framgent, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Jag är stolt över det förtroende som tilldelats mig. AIK är den klubb i Sverige som påverkar flest människor och när ledningen visade upp en tydlig plan för framtiden blev det självklart för mig. Nu ska vi jobba väldigt hårt för att AIK ska vara framgångsrika under lång tid, säger Andreas Brännström.

46-årige Andreas Brännström, född den 10 maj 1976, inledde sin tränarkarriär i IK Sirius och har därefter varit chefstränare i AFC United, Dalkurd FF, Jönköpings Södra IF och Mjällby AIF. Under 2022 ledde Andreas Brännström Mjällby AIF till en niondeplats i Allsvenskan med 43 inspelade poäng och målskillnaden 33–33. Resultatraden var 11V-10O-9F och mot seriens topp-5 noterade han 4V-1O-5F efter att bland annat besegrat AIK med 1–0 på Friends Arena i Solna den 2 juli 2022. Förlusten var AIK:s första på hemmaplan sedan 2020 och dessutom gästernas första bortaseger mot AIK sedan 1985. En längre presentation av Andreas Brännström kommer senare.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll