Benjamin Tiedemann Hansen till AIK Fotboll

2023.08.30, kl 19:00
AIK Fotboll är överens med den norska klubben Molde FK om ett lån av den 29-årige danske mittbacken Benjamin Tiedemann Hansen till och med den 31 december 2023. Tiedemann Hansen ansluter omgående till AIK och i avtalet mellan klubbarna finns även en klausul gällande en möjlig transfer efter säsongen. Benjamin kommer spela i tröja nummer 16 och är uttagningsbar inför den kommande allsvenska omgången.

Annons:

– Benjamin är en etablerad toppspelare med lång erfarenhet och ledarskap. Han är bra med boll och hans vilja att vinna är två egenskaper som ofta lyfts fram i beskrivningen av honom som spelare, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

– Jag är väldigt glad och stolt över att komma till AIK eftersom det är en väldigt stor klubb med mängder av supportrar och jag hoppas att vi tillsammans kan få AIK tillbaka till toppen. Jag ser även fram emot att uppleva vackra Stockholm, säger Benjamin Tiedemann Hansen.

29-årige Benjamin Tiedemann Hansen, född måndagen den 7 februari 1994 i Danmark, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben Skovby GF och efter ungdomsfotboll i Bogense G&IF, Næsby Boldklub och Vejle Boldklub skrev han sommaren 2013 på för BK Marienlyst. Tre år senare skrev Benjamin på för FC Fredericia där han tillbringade en säsong innan FC Nordsjælland utanför Danmarks huvudstad Köpenhamn lockade.

När AIK den 26 juli 2018 ställdes mot FC Nordsjælland (0–1) inför 3 474 åskådare på Right to Dream Park i Farum i den andra kvalomgången till Uefa Europa League 2018/2019 så byttes Benjamin in på stopptid. I returen på Tele2 Arena i Stockholm den 2 augusti 2018 satt han på bänken i hela matchen då det danska laget efter en ny 1–0-seger avancerade till den tredje kvalomgången. Under slutet av säsongen 2018/2019 flyttade Benjamin Tiedemann Hansen till Norge och klubben FK Haugesund där han bland annat blev lagkapten.

Den 2 februari 2022 meddelade Molde FK att man skrivit ett treårskontrakt med Benjamin Tiedemann Hansen och klubben vann Eliteserien i överlägsen stil under hans första säsong i Molde, 18 poäng före FK Bodø/Glimt. Den 1 maj 2022 vann Molde FK även finalen i den norska klubben efter att ha besegrat FK Bodø/Glimt (1–0) på Ullevaal Stadion i Oslo med Benjamin Tiedemann Hansen i startelvan.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll