Björn Wesström lämnar AIK Fotboll

2021.06.24, kl 08:27
Björn Wesström, klubbdirektör för AIK Fotboll och Vd för AIK Fotboll AB, har torsdagen den 24 juni 2021 valt att avsluta sin tjänst.

– Jag har bestämt mig för att göra något som jag upplevt få exempel av under mina snart 22 år i klubben; jag lämnar AIK Fotboll utan att det finns någon bakomliggande konflikt. Jag lämnar för att öppna möjligheten att få arbeta direkt med sportslig verksamhet, om det blir så får framtiden utvisa. AIK Fotboll mår bra bortsett den stora längtan att få återförenas med Sveriges mest passionerade hemmapublik och bortafölje. AIK Fotboll har topprankade akademier, seniorlagen har inlett seriespelet i nivå med de placeringsmål klubben har och ungdomsverksamheten växer i en takt som gör att behovet av fler fotbollsplaner är akut. I EM har landslagstruppen historiskt aldrig haft en starkare AIK-koppling än nu vilket jag känner stor stolthet inför. Arbetet med en gemensam vision för hela AIK Fotboll samt en ny hemvist pågår intensivt denna stund. Min bild är att styrelse och tjänstemän idag samverkar i en gemensam riktning på ett sätt jag inte upplevt under min tid i klubben, vilket jag vet kommer ha stor effekt i att öka klubbens slagstyrka på sikt. Med det konstaterat lämnar jag mitt hjärtas klubb i gott skick, vilket känns mycket bra, säger Björn Wesström.

– Jag kommer först och främst att ta med mig alla möten, stunder och relationer med de fantastiska spelare och ledare jag haft förmånen att arbetat tillsammans med. Sen känner jag givetvis en stor stolthet över de titlar och medaljer vi vunnit, att AIK Fotboll tills idag gjort Sveriges största spelartransfer genom tiderna och att AIK Fotboll idag ses som förstavalet för en ung spelare som bor i Stockholms förorter. Det är med framtidstro för klubben som jag lämnar AIK Fotboll vid årsskiftet, avslutar Björn Wesström.

– Jag vill först och främst tacka Björn för hans insatser för AIK Fotboll under snart ett kvarts sekel och givetvis önskar jag honom all lycka i sina kommande sportsliga internationella uppdrag. Det känns bra och tryggt att Björn stannar hos oss säsongen ut, vilket ger oss möjligheten till en ordnad rekryteringsprocess som startar efter direkt efter sommarsemestern, säger AIK Fotbolls styrelseordförande Robert Falck.

Björn Wesström tog den 2 april 2020 över som klubbdirektör i AIK Fotboll. Rollen som klubbdirektör utses av styrelsen och innebar dessutom att han blev Vd för AIK Fotboll AB. Björn Wesström anställdes 1999 som ungdomskonsulent på AIK Fotboll och blev därefter chefstränare för ungdomsfotbollen och U19-laget. 2007 delade han tränarsysslan med Mikael Stahre i AIK Fotbolls samarbetsklubb FC Väsby United. 2008 blev Björn Wesström chefsscout i AIK Fotboll och 2009 tog han över som sportchef för herrlaget efter Ola Andersson. 2010 var han inledningsvis sportchef, men tog under våren över som chefstränare då Mikael Stahre lämnade för Panionios FC i Grekland. Under sommaruppehållet samma år anställdes Alex Miller som chefstränare och Björn Wesström blev då assisterande tränare. 2011 och 2012 var han chefsscout i klubben och mellan 2013 och 2020 var Björn Wesström sportchef för AIK Fotbolls herrlag.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll