Caroline Sjöblom till SvFF

2020.07.29, kl 13:00
Damlagets chefstränare Caroline Sjöblom kommer i Oktober 2020 att börja arbetet som förbundskapten för F15/F17-landslaget på Svenska Fotbollförbundet. Caroline gör i år sin andra säsong i AIK:s damlag och kommer att slutföra säsongen i Elitettan innan hon helt fokuserar på SvFF.

– Det här är så klart en stor förlust för oss. Caroline har en hög kunskapsnivå, fina egenskaper som ledare samt en härlig personlighet. En person som det är trevligt och givande att få jobba med. Jag vet dock att Caroline länge drömt om att få leda ett landslag och nu har den dörren öppnats för henne. Jag kommer att önska henne all lycka till i sitt nya uppdrag efter säsongen, men vet redan nu att vi alla kommer att sakna henne, säger AIK Fotbolls sportchef Anne Mäkinen.

– Att tacka ja till denna förbundskaptenstjänst var tufft, men samtidigt ett drömjobb för mig. Jag trivs väldigt bra i AIK med mitt ledarteam och samtliga spelare som jobbar otroligt hårt varje dag. Mitt fokus kommer att fortsätta vara på laget och vår fortsatta prestation säsongen ut, säger Caroline Sjöblom.

30-åriga Caroline Sjöblom, född 1989 på Åland, började sin fotbollskarriär på hemmaplan och blev 2009 finsk mästare med Åland United vilket ledde till spel i Uefa Women’s Champions League året efter. 2011 flyttade hon till Stockholm och spelade 24 tävlingsmatcher som mittback för Djurgården i Damallsvenskan och Svenska cupen, men efter säsongen avslutade hon sin spelarkarriär. Under de första månaderna av 2013 blev hon assisterande tränare i AIK:s F99-lag. Efter tre säsonger i AIK:s F19-lag tog hon över Tyresö FF:s damlag i division 2 (2016) och division 1 (2017-18) där hon både var sportchef och chefstränare. Caroline Sjöblom har varit distriktsförbundskapten i Stockholms Fotbollförbund och även avslutat kursen Uefa diplom A för tidigare elitspelare. Den 16 Augusti 2018 började hon på Stockholms Fotbollförbund där hon blev spelarutbildare (SU) för flickor i Stockholm.

Den 21 November 2018 meddelade AIK Fotboll att klubben skrivit kontrakt med Caroline Sjöblom och Robert Svanström som nya chefstränare för AIK:s damlag. Under den första säsongen ledde duon AIK till en fjärdeplats i Elitettan efter resultatraden 15V-6O-5F och man slutade fyra poäng efter tvåan IK Uppsala Fotboll som tog den andra platsen i Damallsvenskan 2020. Under årets säsong i Elitettan har AIK inlett seriespelet med åtta raka segrar och toppar tabellen, fem poäng före tvåan Morön BK och sju poäng före trean Hammarby IF Fotboll. Caroline Sjöblom har hittills lett AIK i 39 tävlingsmatcher och noterat 27V-6O-6F i dessa matcher.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll