Collins Sichenje lånas ut under 2023

2023.03.31, kl 16:00
AIK Fotboll är överens med den finska klubben KuPS om en utlåning av försvararen Collins Sichenje. 19-åringen lämnar AIK omgående och kommer spela för KuPS i Tipsligan under 2023. Det finns en klausul i avtalet som gör att båda klubbarna kan avsluta låneavtalet under sommarens transferfönster.

– Collins är en ung spelare med potential och med en hög högstanivå som jag tror vi alla har sett. Efter dialog så har vi tillsammans försökt hitta en miljö där han ska få fler minuter och kunna växa in i seniorfotbollen allt mer, och det känner vi att vi har hittat tillsammans med både spelaren och med den finska klubben KuPS. Det ska bli otroligt intressant att se Collins utveckling under året och se vilka steg han kan ta, säger Manuel Lindberg, VD/klubbdirektör och tf sportchef.

Collins Sichenje, född den 19 september 2003, lämnade 2019 Green Commandos SC från Kakamega och skrev på ett avtal med AFC Leopards SC från Nairobi. Den 13 mars 2021 debuterade Collins för Kenyas landslag då man tog emot Sydsudan (1–0) på Nyayo National Stadium i Nairobi.

Den 1 april 2022 meddelade AIK Fotboll att man tecknat ett avtal med Collins Sichenje till och med 31 december 2026. Tävlingsdebuten för klubben gjorde han den 27 juni 2022 när han startade returmötet mellan AIK och FC Vorskla i Uefa Europa Conference League. Totalt har det blivit tolv tävlingsmatcher i AIK-tröjan, fördelat på åtta i Allsvenskan och fyra i Europaspel.

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll