AIK Fotboll skriver kontrakt med Erick Otieno

2019.12.04, kl 15:00
AIK Fotboll är överens med den kenyanske landslagsspelaren Erick Otieno om ett avtal som sträcker sig till och med den 31 december 2024. 23-årige Erick Otieno kommer närmast från AIK Fotbolls samarbetsklubb Vasalunds IF och ansluter till truppen inför försäsongsträningen i januari.

Annons:

– För att utveckla vårt spel behöver vi naturliga yttrar. Erick kan spela i alla positioner till vänster oavsett spelsystem vilket gör att vi ökar konkurrensen och ger oss en större flexibilitet i vårt sätt att spela. Erick är idag ordinarie A-landslagsman i en nation på stark frammarsch, vilket är intressant ur ett marknadsvärdesperspektiv och vi ser mycket fram emot att arbeta med Ericks utveckling framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– AIK är ett stort lag och det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal. Jag har sett de flesta hemmamatcherna på Friends Arena under min tid i Sverige och min målsättning är att spela många matcher för AIK och vinna titlar med klubben, säger Erick Otieno.

23-årige Erick Otieno, född den 27 september 1996 i Nyando i Kenya, anlände till Sverige sommaren 2018 och började spela med Vasalunds IF. Han började som sjuåring spela fotboll i Future stars soccer academy och har sedan spelat i Kakamega school (Kenya), Gor Mahia FC (Kenya), FK Kolcheti-1913 Poti (Georgien), KS Kastrioti (Albanien) och Vasalunds IF.

Debuten för Vasalunds IF skedde den 22 september 2018 då man i den 22:a omgången av Division 2 Norra Svealand mötte Gamla Upsala SK (4–0) inför 75 åskådare på Gamlis IP i Uppsala. Erick Otieno inledde på bänken i tröja nummer 6 under chefstränaren Nebojša Novaković ledning, men i den 60:e matchminuten ersatte han Mai Traore. I startelvan spelade även AIK:s Bilal Hussein och Adam Ben Lamin. Det första målet kom i den nästföljande matchen då Vasalunds IF tog emot Bollnäs GIF FF (2–2) inför 150 åskådare på Skytteholms IP i Solna den 30 september 2018. Erick Otieno svarade för 2–1-målet i den 48:e minuten. Det blev spel i tre tävlingsmatcher, varav två från start, för honom under debutåret i AIK:s samarbetsklubb då man vann serien och avancerade till Division 1 Norra.

Under 2019 startade Erick Otieno 19 matcher för Vasalunds IF då man slutade på sjätte plats i tabellen. Han svarade för ett mål, borta mot Carlstad United BK (3–4) på Tingvalla IP i Karlstad den 29 september 2019. Under sommaren missade han några matcher med Vasalunds IF då han spelade 2019 Africa Cup of Nations med Kenya i Egypten. Kenya spelade i grupp C tillsammans med Algeriet (0–2), Senegal (0–3) och Tanzania (3–2) och man slutade på tredje plats efter att Erick Otieno spelat samtliga tre matcher. I november 2019 inleddes kvalspelet till 2021 Africa Cup of Nations som spelas i Kamerun. Kenya inledde kvalspelet i grupp G med att möta Egypten borta (1–1) och Togo hemma (1–1) och Erick Otieno spelade båda matcherna som vänsterback. Landslagsdebuten för Kenya skedde 2016.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll